Cum speli proasoapele la mașina de spălat astfel încât să nu devină aspre. Trucurile care te ajută să le păstrezi ca noi
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 17.09.2022 la 13:34
Actualizat pe 17.09.2022 la 13:35
Spălarea normală a prosoapelor la mașina de spălat, cea pe care o practică majoriatea oamenilor, face ca aceste articole textile să devină aspre și să își piardă din capacitatea de absorbție. Pentru a păstra prosoapele moi cât mai mult timp există câteva trucuri și reguli simple pe care trebuie să le respecți, atunci când le bagi la mașina de spălat.
- Cum speli proasoapele la mașina de spălat astfel încât să nu devină aspre
- Regulile simple pentru spălarea corespunzătoare
Experții britanici din domeniu susțin că spălarea și uscarea normală a prosoapelor sunt procese care fac fibrele acestora să devină aspre și rigide. Pentru a evita transformarea prosoapelor în materiale dure este esențial să ții cont de câteva reguli privind spălarea lor la mașina de spălat și uscarea acestora.
Cum speli proasoapele la mașina de spălat astfel încât să nu devină aspre
Specialiștii spun că prosoapele devin rigide din cauza resturilor de detergent care rămân în țesătura lor și atrag atenția asupra faptului că adăugarea unei cantități mai mari de balsam de rufe și spălarea la temperatură ridicată nu este o soluție, ci are efectul opus.
Pentru a avea prosoape moi și pufoase trebuie să verificați temperatura de spălare recomadată pe etichetele prosoapelor înainte să le băgați în mașină. De obicei, în cazul materialelor de acest tip se recomandă o temperatură optimă, între 30 și 40 de grade Celsius. Astfel, majoritatea bacteriilor vor fi eliminate, iar fibrele vor rămâne în perfectă stare.
Totodată, este important să știm că prosoapele pot fi diferite și au nevoie de o spălare diferită. De aceea, este indicat să respecți ce se arată pe etichetă.
Trucuri care îți mențin prosoapele pufoase
O altă regulă pentru a avea prosoape moi este să nu umpleți până la refuz cuva mașinii de spălat, pentru că nu va rămâne loc pentru stoarcerea apei murdare și a deteregentului. Totodată, experții recomandă să renunțați la balsamul de rufe în cazul prosoapelor, pentru că are efectul opus față de cel dorit. El poate fi înlocuit cu bicarbonat de sodiu, care este mult mai eficient în acest caz.
Un alt pas care duce la prosoape mai aspre este uscarea lor forțată la uscătorul electric. Temperaturile mult prea ridicate afectează fibrele. Se recomandă uscarea clasică, iar atunci când nu e posibil, putem măcar să ajustăm temperatura. Când sunt deja uscate, e indicat să scuturăm bine înainte să le împăturim.
Citește și: De ce se dau prosoape la înmormântare. Explicația acestei tradiții românești