Cum te ajută testul lingurii să afli cum stai cu sănătatea. Se face într-un minut
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 17.05.2023 la 18:32
Actualizat pe 17.05.2023 la 18:32
Testul lingurii a devenit extrem de popular pentru că se face acasă și nu petreci mai mult de un minut. Cu toate că nu este o variantă indicată atunci când vine vorba de diagnostice, poate evidenția anumite probleme de sănătate.
- Cum te ajută testul lingurii să afli cum stai cu sănătatea
- Se face într-un minut
În ultimii ani, testul lingurii a devenit tot mai cunoscut, având în vedere că și unii specialiști îl recomandă, asta pentru că se face rapid și nu ai nevoie de prea multe lucruri pentru a-l face.
Ideea principală a testului constă în observarea culorii salivei, iar anumite nuanțe pot indica probleme de sănătate.
Cu toate că nu este o formă prin care se pot pune diagnostice, cu ajutorul testului lingurii poți obseva unele aspecte cărora poate nu le-ai acordat atât de multă atenție.
Cum te ajută testul lingurii să vezi cum stai cu sănătatea
Primul aspect pe care trebuie să îl știi atunci când faci testul lingurii este faptul că nu poate înlocui analizele medicale și că, mai degrabă, se încadrează în categoria metodelor simple, din popor.
Pentru acest test, ai nevoie de o lingură de metal, cu ajutorul căreia să îți răzuiești puțin limba, astfel încât să rămână salivă. Mai apoi, lingura se înfășoară într-o folie de plastic și se lasă pentru un minut. Ulterior, are loc așa-zisa „interpretare”.
Mai exact, dacă saliva este incoloră și nu are miros, înseamnă că nu te confrunți cu probleme de sănătate semnificative. În schimb, dacă saliva are o culoare portocalie, poate indica începutul unor probleme cu rinichii pe care le-ai tot ignorat.
Culoarea albă a salivei poate indica faptul că nu te hidratezi cum ar trebui ori că ai anumite probleme la nivel respirator, pe când culoarea galbenă, poate arăta că te confrunți cu probleme gastrice.
Specialiștii recomandă testul lingurii
Mai mulți cercetători din Australia au aplicat un test asemănător și spun că este bine să fie făcut acasă, dar nu poate avea acuratețea unor analize medicale.
De aceea, testul lingurii poate fi doar orientativ, mai ales că nu presupune mari costuri și că nu are efecte negative. Cu toate acestea, nu trebuie înlocuiască sfatul medicului.
Citește și: