Cum trebuie să păstrezi brânză ca să nu se strice. Trucul pe care orice gospodină trebuie să îl știe
Publicat pe 28.06.2023 la 16:58 Actualizat pe 28.06.2023 la 16:58
Brânza se află, desigur, printre alimentele preferate ale românilor. Ei bine, acest produs lactat ajunge, adesea, să fie cumpărat în cantități mari și, totodată, neconsumat se va strica. Există, totuși, un truc care te va ajuta să păstrezi acest aliment mai mult timp în frigider, în condiții optime.
- Cum trebuie păstrată brânza, pentru a nu se altera
- Nu este nimic complicat, dar trebuie ținut cont de un truc simplu
Brânza este un aliment bogat în calciu, grăsimi și chiar proteine. Mai mult decât atât, acest produs lactat conține cantități mari de vitamine A și B12, împreună cu zinc, fosfor și riboflavină.
În acest fel, trebuie să știți că o dietă bogată în lactate provenite de la vaci crescute natural și hrănite cu iarbă poate oferi un echilibru mai sănătos de acizi grași omega-6 și omega-3. Aceste grăsimi de tip Omega-3 sunt importante pentru sănătatea inimii și a metabolismului.
Cum trebuie să păstrezi brânză ca să nu se strice
Ei bine, dacă nu este depozitată corect, brânza se poate strica extrem de rapid, iar de cele mai multe ori acest lucru se întâmplă din cauza condițiilor în care este depozitată. Totodată, cel mai important truc, în acest sens, este cel referitor la porționarea brânzei, înainte de a fi depozitată.
Așadar, modul în care păstrezi brânza și cum o depozitezi sunt cele două aspecte de bază, prin care îi menții prospețimea, gustul și textura intacte pentru o perioadă mai lungă de timp.
”Brânzeturile au toate elementele necesare pentru a nu se strica. Acidul lactic și sarea sunt conservanți naturali, iar acest lucru face ca în condiții proprii brânza să țină o perioadă foarte lungă de timp.”, a declarat John Montez, specialist în brânzeturi din New York, pentru CNET.
Trucul pe care orice gospodină trebuie să îl știe
Însă, în cazul în care brânza nu este ținută în condiții optime, ea se poate altera foarte rapid. În acest fel, cel mai indicat loc pentru a depozita brânza este sertarul pentru legume, iar asta pentru că acolo este un grad mai ridicat de umiditate.
Așadar, din punct de vedere al informațiilor specialiștilor, în cazul în care vei ține brânza ambalată, o poți pune într-o caserolă cu un capac ușor ridicat, pentru că este esențial că aerul să circule. În schimb, la capitolul contraindicații, cea mai importantă este aceea de a nu depozita brânza, pe raftul de sus al frigiderului, acolo unde temperatura este mai mare.
Totodată, această amplasare, pentru depozitarea brânzei, este total nerecomandată, pentru că temperaturile mai crescute ajută procesul de fermentație, iar acest lucru înseamnă că brânza nu va rezista foarte mult timp.
CITEȘTE ȘI: Plăcinte cu brânză și verdeață la tigaie. Rețeta este perfectă pentru toată familia