De ce e bine să bei ceai de cătină. Ce beneficii are pentru sănătate și când nu trebuie consumat
Publicat pe 07.10.2022 la 20:24 Actualizat pe 07.10.2022 la 20:24
Multe persoane care aleg un stil de viață sănătos consumă ceai zilnic. Tu știai până acum din ce motiv e bine să bei ceai de cătină. Ce benefecii are asupra organismului uman, dar și în ce moment al zilei nu trebuie consumat! Tot ce trebuie să știi.
- Ce beneficii are ceaiul de cătină
- În ce moment al zilei nu e bine să îl consumi
Când vine vorba de ceaiuri, unele persoane aleg să le consume numai atunci când se confruntă cu probleme de sănătate. Cu toate astea, iată că pe unele e bine să le bem în fiecare zi. Ce beneficii și contraindicații are ceaiul de cătină.
Ce beneficii are ceaiul de cătină
Specialiștii susțin că acest ceai îți poate da un plus de energie, iar din acest motiv nu este bine să îl consumi seara, înainte să te pui să dormi. Ceaiul de cătină are multe beneficii pentru organismul uman.
Fiind bogat în vitamina A, B, C, E, K și P, dar și în fier, potasiu, magneziu și sodiu, ceaiul de cătină te ajută să îți întărești sistemul imunitar. Multe persoane aleg să îl consume cât mai des iarna, atunci când organismul este mai sensibil la răceli.
Cu atât mai mult, ceaiul de cătină curăță vasele de sânge și reduce nivelul colesterolului. În cazul în care nu vrei să îl consumi pentru beneficiile pe care le are asupra sănătății, acesta este bun și dacă vrei să previi ridurile.
Multe persoane îl consumă în lupta cu acneea ori cu boli de piele. Acest ceai ajută la ameliorarea simtomelor. De asemenea, ceaiul de cătină previne apariția cancerului datorită conținutului bogat de antioxidanți, dar totodată ameliorează durerile articulare și tratează afecțiune gastrice.
Ce contraindicații are
Deși are multe beneficii, ceaiul de cătină are, bineînțeles, și contraindicații. Specialiștii nu îl recomandă persoanelor bolnave cu colecistită acută, diaree cronică ori pancreatită. Bărbații se pot confrunta cu prostatiă adenomatoasă din cauza acestui ceai.
Ceiul de cătină nu este recomandat nici pentru femeile însărcinate. Înainte de a consuma acest ceai, adresează-te unui medic specialist pentru a fi sigur că îți va face bine.
Citește și: De ce e bine să bei ceai de măceșe. Ce beneficii are pentru organismul uman