De ce e bine să bei ceai de rostopască. Medicii îl recomandă pentru numeroase afecțiuni
Publicat pe 01.11.2022 la 21:28 Actualizat pe 01.11.2022 la 21:28
Ceaiul de rostopască are multe beneficii pentru organismul uman. Această plantă erbacee se întâlnește în zonele montane, în păduuri, grădini sau pe câmpii. Încă din cele mai vechi timpuri este considerată leac pentru unele probleme. Ce contraindicații are. Tot ce trebuie să știi înainte de a începe să consumi și tu.
- Ce beneficii și contraindicații are ceaiul de rostopască
- Modul de preparare
Probabil că ai auzit ce rostopască, însă nu neapărat sub această denumire. Planta mai este cunoscută drept negelarița, iarba-rândunelei, mac sălbatic, gălbănare sauu negeloasa. Iată de ce e bine să bei acest ceai. Pentru ce îl recomadă medicii, dar și cât de ușor îl poți prepara.
Ce beneficii are ceaiul de rostopască
Ceaiul de rostopască are numeroase beneficii pentru organismul uman. Acesta ajută la producerea și eliminarea de bilă, menține concentrația normală a bilirubinei, menține colesterolul și grăsimile în sânge, protejează celulele hepatice, reduce spasmele resimțite la nivelul tractului intestinal.
Cu atât mai mult, acest ceai este un aliat de nădejde în lupta cu ciorza heatică sau cu hepatita cronică. Ceaiul de rostopască este bun pentru tusea spastică, plămâni, ficat, dar și pentru tractul gastrointestinal.
Acest ceai are și beneficii externe, nu numai interne. Multe persoane îl consumă pentru răni sau infecții ale pielii. De asemenea, este bun în lupta cu deramtoze sau psoriazis ori pentru negi, tumori cutanate și bătături.
Contraindicații și modul de preparare
Chiar dacă are multe beneficii pentru sănătate, ceaiul de rostopască are și contraindicații. Înainte de a începe să îl consumi este cel mai bine să ceri părerea unui medic specialist. Acest ceai nu este recomandat copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani, pentru femei însărcinate sau în perioada de alăptare, dar nici pentru persoanele care au alergie la rostopască.
Pentru a prepara acest ceai trebuie să pui o lingură de plantă în 250 ml de apă clocotită. Se lasă așa timp de 15 minute, se strecoară și se bea pe stomacul gol. De reținut este faptul că nu trebuie consumat în exces.
Citește și: De ce e bine să bei ceai de afine. Specialiștii îl recomandă pentru multe probleme