De ce e bine să bei ceai de tei. Pentru ce probleme îl recomandă specialiștii, de fapt
Publicat pe 08.11.2022 la 23:51 Actualizat pe 08.11.2022 la 23:51
Foarte mulți români au băut ceai de tei, însă puțini știu ce beneficii are acesta asupra organismului uman. De ce e bine să îl consumi des. Iată de ce contraindicații trebuie să ții cont. Pentru ce afecțiuni îl recomandă specialiștii. Tot ce trebuie să știi înainte de a începe să bei zilnic.
- Ce beneficii are ceaiul de tei
- Contraindicații
- Modul de preparare
Florile de tei au un miros inconfundabil, iar ceaiul este de-a dreptul delicios. Cu toate astea, tu știai până acum pentru ce probleme îl recomandă medicii? Are și contraindicații, iar din acest motiv este bine să ceri părerea unui medic înainte de a începe să îl consumi.
Ce beneficii are ceaiul de tei
Ceaiul de tei are numeroase beneficii pentru sănătatea organismului uman. Acesta întărește sistemul imunitar datorită faptului că are un efect antibacterian și te ajută să te protejezi de multe afecțiuni.
Acest ceai este bun și atunci când te confrunți cu simptome ale gripei și răcelii, pentru că favorizează transpirația prin care se pot elimina toxinele din corp. De asemenea, este recomandat pentru vărsături, tuse uscată, dar și hipertensiune arterială.
Ceaiul de tei este un adevărat aliat împotriva insomniei și a stresului. Cu atât mai mult, acesta calmează durerile de la nivelul abdomenului și ajută la eliminarea gazelor. Specialiștii îl mai recomandă și pentru calmarea crampelor și a tulburărilor intestinale.
Deși mulți nu știau până acum, ceaiul de tei tratează durerile de cap, dar și atacurile de panică. Este bun pentrur persoanele care se confruntă cu hipertensiune.
Contraindicații și modul de preparare
Chiar dacă are multe beneficii pentru sănătate, ceaiul de tei are și contraindicații. Acesta nu trebuie consumat în cantități mari pentru că te poate face să te confrunți cu insomnie.
Pentru a-l prepara, pune în 200 ml de apă cel mult două lingurițe e flori de tei uscate. Se lasă acoperit 5 minute, se strecoară, iar apoi se poate bea. Cel mai bine este să îl îndulciți cu miere.
Citește și: De ce e bine să bei ceai de merișoare. Are un efect puternic asupra organismului