De ce e bine să botezi un copil. Trei motive să devii naș de botez
Publicat pe 18.03.2022 la 13:11 Actualizat pe 18.03.2022 la 13:11
În momentul în care un copil vine pe lume, viața unei familii se schimbă total și este o adevărată binecuvântare. Cel mic trebuie sp primească Taina Botezului pentru a fi membru al Bisericii lui Hristos. Iată de ce este bine să botezi un copil și să devii naș!
- De ce e bine să botezi un copil
- Trei motive să devii naș de botez
Un copil își face apariția pe lume și schimbă viața unei familii în totalitate. Este o rază de soare în viața părinților și nu numai. În momentul în care nașul botează un bebeluș se spune că se va lepăda întru totul de Satana.
De ce se spune că e bine să botezi un copil
În momentul în care un copil este botezat, nașul mărturisește că se va lepăda de Satana, iar prin aceste cuvinte, primește cel mai frumos dar, cel de a deveni părintele spiritual al unui nou-născut. Un naș va avea aproximativ aceleași responsabilități pe care le are un părinte.
Se va face un legamant în care se va spune că nașul va avea griă de copilul pe care l-a creștinat pentru tot restul vieții și îl va îndruma mereu pe drumul corect. Copilul va trebui să se simtă alături de cel care îl nășește la fel de aproape cum se simte de familia sa.
Botezarea unui copil nu spală pacatele nașilor, așa cum se crede, ci vor avea credință mai mare și lupta împotriva lucrurilor negative va fi una mai ușoară. Ei vor simți că au sufletul mult mai curat.
Băiat sau fată?
Dacă îți dorești cu adevărat să creezi o legătură specială între tine și un copil este bine să alegi prima oară un băiat. Este una dintre superstițiile de care se ține cont în general la un botez și despre care se spune că aduce noroc.
Ce trebuie să facă nașii la botez
Părinţii şi naşii sunt nevoiți să ia legătura cu preotul la care-şi doresc să fie botezat copilul, pentru a stabili data evenimentului şi cele necesare, în funcţie de tipicul slujbei în zonă. Sfânta Taină nu se poate săvârşi într-o zi de post. Părinţii pot lua parte la slujbă şi mama are voie să se implice doar la dezbrăcarea şi îmbrăcarea copilului, iar în situațiile criză, la oprirea plânsului copilului.
Citește și: Cristina Cioran, despre botezul fiicei ei. Cine vor fi nașii micuței Ema: ”Dorim să se relaxeze măsurile”