De ce e bine să consumi zilnic leuștean. Este unul dintre ingredientele cele mai folosite de chef Cătălin Scărlătescu
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 09.03.2021 la 22:50
Actualizat pe 09.03.2021 la 22:50
Dacă începi să consumi 20 de grame de leuștean zilnic, viața ți se va schimba total! Planta folosită și promovată de chef Cătălin Scărlătescu face minuni pentru sănătatea organismului. Iată la ce ajută leușteanul și în ce combinații poate fi folosit!
- Care sunt beneficiile leușteanului
- Leușteanul, planta cea mai îndrăgită de chef Scărlătescu
Cele mai multe persoane folosesc leușteanul pentru diferite ciorbe, însă puțini știu care sunt beneficiile acestei plante și cât de mult contribuie la sănătate. Fie că e vorba de ceai de leuștean, tinctură sau frunze proaspete, leușteanul nu ar trebui să lipsească din alimentație.
Care sunt beneficiile leușteanului
Leușteanul este un remediu bun pentru prevenirea bolilor respiratorii, endocrine, renale, ale aparatului urinar și pentru întărirea sistemului imunitar, este la îndemâna oricui și poate fi procurat foarte ușor.
În cazul cistitelor acute, blocajelor renale care apar postoperator, 20 de grame de leuștean proaspăt este de mare ajutor.
De asemenea, pentru persoanele care suferă de anorexie, gripă sau răceală, dureri de gât sau amigdalită leușteanul are proprietăți terapeutice. Planta calmează mâncărimile, diminuează inflamația, iar frunzele sale sunt un bun tonic digestiv.
Prin simplul consum de frunze proaspete de leuștean se previn gripa și răceala. Durerile de gât se calmează instant prin gargară din infuzie fierbinte de frunze uscate de leuștean. Cu toate acestea, leușteanul nu se folosește în perioada sarcinii și se consumă moderat în perioada alăptării.
Leușteanul, planta cea mai îndrăgită de chef Scărlătescu
Nu este un secret că leușteanul este ingredientul favorit al lui Cătălin Scărlătescu și că îl folosește de fiecare dată când are ocazia.
De altfel, toți concurenții, dar și ceilalți chefi corelează leușteanul cu chef Cătălin Scărlătescu, deoarece toată lumea știe că cheful adoră acest ingredient.
O frumoasă concurentă i-a atras atenția chefului în cadrul competiției, aducându-i drept ”amintire” o legătură de leuștean, un înlocuitor de succes al unui buchet de flori.
Cătălin Scărlătescu a părut a fi cel mai interesat de noua concurentă, Nicoleta Pop, atât pentru afinitățile sale în bucătărie, cât și pentru micul cadou semnificativ pe care l-a primit.
Specialiștii recomandă introducerea leușteanului în dieta alimentară, datorită proprietăților sale rezistente. De altfel, planta medicinală este regăsită și în cosmetică, deoarece este un adjuvant care ajută la sănătatea pielii.
Citește și: Bicarbonatul de sodiu. 5 utilizări geniale în gospodărie