De ce e bine să dormi pe partea stângă a corpului. Ce se întâmplă în organismul tău când faci asta
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 10.08.2022 la 16:41
Actualizat pe 10.08.2022 la 16:41
Fiecare persoană are o poziție de somn preferată. În timp ce unora le place să doarmă pe spate, alții preferă dormitul pe burtă. De asemenea, mai sunt persoane care dorm fie pe partea stângă, fie pe partea dreaptă. Specialiștii însă, susțin că cel mai bine este să dormim pe partea stângă. Iată care este explicația.
- De ce e bine să dormi pe partea stângă a corpului
- Ce se întâmplă în organismul tău când faci asta
- Beneficiile pe care le are dormitul pe partea stângă a corpului
Potrivit specialiștilor, poziția corpului poate afecta sau, dimpotrivă, poate ajuta starea de sănătate a unei persoane. Acesștia susțin că cel mai bine este să alegem să dormim pe partea stângă, pentru că organele funcționează mult mai bine.
De ce e bine să dormi pe partea stângă a corpului
Specialiștii susțin că, atunci când dormi pe partea stângă, organele funcționează mult mai bine, iar această poziție de somn ajută la îmbunătățirea circulației și a digestiei.
Această poziție de somn este, de asemenea, importantă pentru remedierea sforăitului și a apneei în somn. Respirația poate fi optimă în poziția de dormit pe partea stângă. Femeile însărcinate pot plasa o pernă sub stomac sau între genunchi - se consideră că această poziție scade presiunea asupra vezicii urinare și le ușurează durerile de spate. Dacă o articulație de pe partea dreaptă (adesea umărul sau șoldul) provoacă durere, de asemenea e indicat dormitul pe partea stângă.
Dacă dormi pe partea stângă, ai o digestie mai bună: Dacă nu știai, atât stomacul, cât și pancreasul se află în principal pe partea stângă a corpului. Dacă dormim pe această parte, vom avea o digestie mai bună. De asemenea, peste 80% din inimă se află pe partea stângă a corpului, motiv pentru care, dacă dormim pe această parte, vom fi mai sănătoși.
Dormitul pe partea stângă stimulează circulaţia sanguină în emisfera cerebrală stângă, ceea ce favorizează procesul de învăţare.
De asemenea:
- ajută la ameliorarea arsurilor la stomac;
-
reduce presiunea pe coloana vertebrală;
-
combate senzaţia de arsură în capul pieptului;
-
previne congestia hepatică;
Persoanele care dorm pe partea stângă stau fie cu picioarele întinse, fie cu genunchii la piept, cu mâna dreaptă sprijinită pe șold sau cu ambele mâini strânse la piept. Pe lângă multiplele beneficii pe care le are pentru sănătate, această poziție poate facilita și dormitul partenerilor foarte aproape unul de altul.
Citește și Dormitul la locul de muncă este acum permis. Ce companie te angajează ca să dormi