De ce e bine să pui sare în ceai. Explicațiile oferite de o cunoscută chimistă
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 20.02.2024 la 19:28
Actualizat pe 20.02.2024 la 19:28
Ceaiul reprezintă o parte importantă a rutinei pentru multe persoane. De asemenea, această băutură, pentru unii, poate face minuni și are potențialul de a îndepărta, cel puțin în perioada în care este savurat, toate necazurile. O chimistă cunoscută susține că ceaiul ar fi mai bun dacă s-ar adăuga sare în el.
- Motivul pentru care e bine să adaugi sare în ceai
- Ce spune o cunoscută chimistă
Oamenii iubesc ceaiul datorită gustului său, dar și pentru beneficiile pentru sănătate pe care această băutură le are. Știai că ceaiul îți poate întări sistemul imunitar? Da, unele studii susțin acest lucru. Nu numai că întărește sistemul imunitar, dar ajută și la combaterea inflamației și poate chiar fi benefic pentru sănătatea inimii.
Motivul pentru care e bine să adaugi sare în ceai
O chimistă din Statele Unite ale Americii susține că un praf de sare în ceai poate face literalmente minuni.
Michelle Francl, profesor de chimie la Bryn Mawr College, spune că, dacă adaugi un vârf de cuțit de sare în ceai, vei obține băutura perfectă.
Printre sfaturile oferite de Michelle Francl pentru prepararea unui ceai perfect se numără și adăugarea unui vârf de cuțit de sare. Explicația este că ionul de sodiu din sare blochează mecanismul chimic care face ca ceaiul să aibă un gust amar, mai ales atunci când a fost fiert.
Ceaiul cu sare poate vindeca problemele de migrenă
Consumul de ceai cu sare poate ajuta de fapt la stimularea sistemului imunitar. Nu numai asta, dar ceaiul cu sare poate vindeca și durerile de gât și poate ține la distanță bolile sezoniere, scrie slurrp.com.
Adăugarea unui praf de sare poate ajuta, de asemenea, la creșterea energiei și a eficienței în organism.
De asemenea, ceaiul cu sare poate vindeca problemele de migrenă și chiar relaxează atât mintea, cât și corpul. În plus, poate ajuta la ameliorarea hormonilor de stres, mai scrie sursa anterior menționată.
Citește și: De ce e bine să bei ceai de ghimpe. Beneficii și contraindicații