De ce e bine să ții cartofii în apă rece timp de 30 de minute înainte de a-i pune la prăjit. Trucul pe care trebuie să îl încerci
Publicat pe 19.08.2022 la 08:38 Actualizat pe 19.08.2022 la 08:38
Orice femeie este obișnuită să gătească cartofii prăjiți doar punându-i în ulei, dar știai că există o tehnică pe care trebuie să o încerci? Ce se întâmplă dacă ții cartofii în apă rece timp de 30 de minute înainte de a-i pune la prăjit. Nu multe gospodine știu acest truc.
- Ce se întâmplă dacă ții cartofii în apă rece timp de 30 de minute înainte de a-i pune la prăjit
- Puține persoane știu acest truc
Când vine vorba de cartofii prăjiți, multe femei îi gătes folosind metoda simplă, dar există un mod prin care îi poți face mai buni decât de obicei. Știai de ce e bine să ții cartofii în apă rece timp de 30 de minute înainte de a-i pune la prăjit. Încearcă și tu acest truc.
Ce se întâmplă dacă ții cartofii în apă rece timp de 30 de minute înainte de a-i pune la prăjit
Pentru a te bucura de cei mai buni cartofi prăjiți trebuie să îi pui în ulei de două ori. Prima dată îi punem la o temperatură mai scăzută, iar apoi atunci când uleiul este încins. Acest truc le va da o textură mai cremoasă, dar totodată vor fi și crocanți.
Ți-ai dorit mereu să faci cei mai delicioși cartofi prăjiți, dar nu știai cum? Ei bine, pune-i în apă rece timp de 30 de minunte înainte de a-i pune în cratiță. Te întrebi din ce motiv trebuie să faci așa? Dacă vei folosi această tehnică se va extrage amidonul.
Amidonul împiedică rumenirea cartofilor. Îi punem în apă rece timp de 30 de minute, după care îi puem la fiert timp de cinci minute. Îi lăsăm la uscat pe prosoape de hârtie timp de zece minute și îi punem la prăjit.
Cum poți face cartofii prăjiți să fie crocanți
Vrei să te bucuri de o porție de cartofi prăjiți crocanți, dar nu știi cum să îi faci pentru că de cele mai multe ori ies mai moi? Ei bine, secretul este că trebuie să îi gătești la o temperatură mai mică, să îi scoți și să îi pui la răcit pe un șervețel de bucătărie, iar după ce se răcesc puțin în punem din nou la prăjit.
Puține persoane port rezista unei porții de cartofi prăjiți, mai ales dacă aceștia sunt gătiți așa cum trebuie. Trucurile pe care ți le-am prezentat te vor ajuta să îi gătești pe cei mai buni.
Citește și: Cartofi fierți în doar 5 minute! Scobitorile sunt secretul!