De ce este bine să mănânci portocale iarna. Sigur nu știai ce beneficii îți poate aduce
Publicat pe 11.02.2023 la 13:12 Actualizat pe 11.02.2023 la 13:12
Portocalele sunt unele dintre cele mai consumate fructe din întreaga lume. Datorită nutrienților pe care aceste fructe le conțin, oamenii le preferă în schimbul alimentelor bogate în grăsimi. Însă, consumate iarna, portocalele aduc o mulțime de beneficii de care nu știai. De ce este bine să mănânci portocale iarna.
- De ce este bine să mănânci portocale iarna
- Sigur nu știai ce beneficii îți poate aduce
Sărace în calorii, dar bogate în nutrienți, portocalele au devenit din ce în ce mai consumate. Acestea contibuie la întărirea sistemului imunitar și chiar previn apariția ridurilor. Cu toate că aduc o mulțime de beneficii în organism, acestea trebuiesc consumate moderat, în funcție de vârstă.
De ce este bine să mănânci portocale iarna
O portocală de aproximativ 150 de grame conține 80 de calorii, 250 miligrame de potasiu, 19 grame de carbohidrați și 1 gram de proteine. Aceasta asigură 130% din necesarul de consum zilnic de vitamina C, 2% din necesarul de vitamina A şi 6% de calciu.
Acest fruct este bogat în tiamină, riboflavină, niacină, vitamina B6, folati, acid pantotenic, fosfor, magneziu, mangan, seleniu, dar și cupru.
Beneficiile portocalelor pentru sănătate
Portocalele sunt fructe ce reglează și scad semnificativ riscul de infecție cu boli cardiovasculare. Astfel, acest fruct menține inima sănătoasă. Consumul zilnic de portoclae reduce semnificativ riscul de accident vascular ischemic în cazul femeilor, datorită potasiului crescut din ele.
Fibrele, potasiul, vitamina C şi colina din portocalele contribuie semnificativ la menţinerea stării generale de sănătate.
Citricele au posibile efecte anticancerigene
Un studiu arată că un consum regulat de portocale scade riscul de apariție a leucemiei. Și asta nu este tot. Portocalele previn cancerului colorectal.
Beneficiile portocalelor pentru frumusețe
Portocalele ajută producția de colagen și previn îmbătrânirea prematură a pielii.
Portocalele previn apariția acneei
Pentru că sunt fructe bogate în vitamina A, portocalele previn răspândirea bacteriilor şi virusurilor în organism. Tot vitamina A este frecvent utilizată în produsele cosmetice antiacneice.
CITEȘTE ȘI: Rețeta pentru brioșe cu portocale. Desertul pe care micuții îl vor îndrăgi