De ce este bine să presari bicarbonat de sodiu peste carne. Trucul știut doar de gospodine
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 18.09.2022 la 14:29
Actualizat pe 18.09.2022 la 14:29
Cu toții știm că bicarbonatul de sodiu este un adevărat ingredient minune, folosit atât în mâncare, cât și în curățenie, sau pentru îngrijirea personală. Acest ingredient ieftin ajută la repararea multor greșeli, care uneori par imposibil de corectat. Unul dintre cele mai utile trucuri cu bicarbonatul de sodiu este să îl presari peste carne, moment în care o să-ți dai seama că ți-ai fi dorit să fi făcut asta mai devreme.
- La ce ajută presărarea bicarbonatului de sodiu peste carne
- Trucul știut doar de gospodine
Gospodinele știu că bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai utile ingrediente din toate casele, care devine, de multe ori, indispensabil. Pe lângă că rezolvă aproape orice problemă, este indicat să îl adaugi și în unele preparate culinare, mai ales presărat peste carne. Acesta este unul dintre secretele de care gospodinele se folosesc cel mai des, pentru a găti cele mai delicioase preparate din carne.
De ce trebuie să presari bicarbonat de sodiu peste carne
Dacă până acum te gândeai că bicarbonatul de sodiu funcționează doar în cazul prăjiturilor sau a curățeniei, ei bine, acesta este un real ajutor și în cazul cărnii. Cu siguranță ai mâncat de multe ori carne extrem de fragedă, care te-a lăsat cu multe întrebări în ceea ce privește modul de gătire. Spre surprinderea tuturor, ingredientul secret folosit nu este unul scump sau sofisticat, ci doar puțin bicarbonat de sodiu presărat peste carne.
Așadar, bicarbonatul de sodiu are rolul de a frăgezii carnea, mai ales atunci când ai o bucată de carne de vită sau de porc care ți se pare că ar fi prea tare pentru gătit. Bicarbonatul de sodiu te va ajuta să repari această problemă, transformând-o într-una fragedă. Tot ce trebuie să faci este să presari puțin bicarbonat peste bucata de carne crudă și să o depozitezi la frigider pentru aproximativ 4 ore. După acest timp, va trebuie să o scoți din frigider, să o cureți de bicarbonat și este gata pentru a fi gătită.
Bicarbonatul de sodiu ajută și la rumenirea cărnii
O altă metodă este ca bicarbonatul să fie adăugat în apa în care urmează să fie fiartă carnea. Pentru asta, este necesară doar o lingură de bicarbonat de sodiu care să fie pusă în apă, iar după primul clocot se îndepărtează și carnea este pregătită pentru gătire.
De asemenea, bicarbonatul de sodiu este bun și pentru rumenirea cărnii, astfel că tot ce trebuie să faci este să freci bucățile de carne de pui cu bucarbonat, iar acestea se vor găti mai rumene.
Citește și: Amestecul cu bicarbonat de sodiu, apă clocotită și foi de dafin face minuni. Un truc genial