De ce este bine să pui bicarbonat de sodiu când fierbi fasolea. Trucul pe care trebuie să îl știe orice gospodină
Publicat pe 03.12.2022 la 12:02 Actualizat pe 03.12.2022 la 12:02
Bicarbonatul de sodiu este ingredientul minune care nu trebuie să lipsească din bucătăria gospodinelor. Acesta este util atât la curățenie, cât și la prepararea produselor alimentare. Însă, puține gospodine știu de ce este bine să pui bicarbonat de sodiu când fierbi fasolea. Acesta este trucul pe care orice bucătăreasă trebuie să îl știe.
- De ce este bine să pui bicarbonat de sodiu când fierbi fasolea
- Trucul pe care trebuie să îl știe orice gospodină
Bicarbonatul de sodiu este un ingredient ieftin, dar cu foarte multe beneficii și proprietăți. Acesta este folosit foarte des în curățarea obiectelor de mobilă din locuință, dar și a hainelor. Totuși, el poate fi folosit și la gătit.
Efectul bicarbonatului de sodiu asupra boabelor de fasole
Chiar dacă este cel mai bun aliat când vine vorba de curățenia casei, sau chiar a hainelor, bicarbonatul de sodiu poate fi de folos și la gătirea preparatelor alimentare.
Și, pentru că fasolea este unul dintre cele mai pregătite preparate tradiționale, gospodinele caută cele mai bune rețete, dar și cele mai utile trucuri cu care să economisească timpul petrecut în bucătărie. Astfel, bicarbonatul de sodiu poate ajuta să fierbi mai rapid fasolea.
Cum să scazi timpul de fierbere pentru fasole
Datorită substanțelor pe care bicarbonatul de sodiu le conține, acesta te poate ajuta să reduci timpul de fierbere pentru fasole.
Tot ceea ce trebuie să faci este să pui boabele de fasole în apa deja clocotită, iar apoi să le lași o oră la înmuiat. Apoi, după ce fierberea boabelor de fasole se apropie de final, adaugă un vârf de bicarbonat de sodiu.
Totuși, nu trebuie adăugată sare atât de repede. Din acest motiv boabele de fasole se vor întări.
Trucul pe care trebuie să îl știe orice gospodină
Dacă vrei să prepari o ciorbă de fasole, trebuie să schimbi apa unde au fost fierte acestea în bicarbonatul de sodiu.
Și, dacă vrei să prepari fasole bătută, atunci scurge apa în care acestea au fiert în bicarbonatul de sodiu, clătește boabele și pisează-le.
CITEȘTE ȘI: De ce este bine să pui bicarbonat de sodiu în chiftele. Secretul pe care orice gospodină trebuie să îl știe