De ce este bine să pui o felie de lămâie în apa în care fierbi ouăle. Trcul pe care orice gospodină trebuie să îl știe
Publicat pe 17.10.2022 la 08:40 Actualizat pe 17.10.2022 la 08:40
Gospodinele caută de fiecare dată cele mai simple metode cu care să își facă viața mai ușoară în bucătărie. Pentru că vor să economisească timp gătind, acestea își doresc să găsească cele mai rapide, dar și eficiente trucuri pe internet. Ce se întâmplă dacă pui o felie de lămâie în apa în care fierb ouăle.
- Pune o felie de lămâie în apa în care fierbi ouăle
- Trcul pe care orice gospodină trebuie să îl știe
Gospodinele și bucătării fac o mare greșeală atunci când gătesc ouă, deoarece trebuie să te asiguri că acestea au fost depozitate în condiții adecvate, susțin experții de la British Egg Information Service.
De ce să pui o felie de lămâie în apa în care fierbi ouăle
Există un truc foarte util în bucătărie, astfel, gospodienele vor economisi mai mult timp pentru a pregăti micul dejun. Dacă vrei să decojești ouăle mai repede, tot ceea ce trebuie să faci este să iei o lămâie din cămară sau din frigider.
Apoi, pune o felie de lămâie în apă în care fierbi ouăle, pentru a se decoji mai uşor la final. Coaja se înmoaie de la acidul citric, iar ouăle vor fi perfecte după curăţare.
Cum se fierb corect ouăle
Este demonstrat că cel mai bun loc pentru păstrarea ouălor este frigiderul. Însă, temperatura la care ar trebui păstrate acestea ar trebui să fie cuprinsă între 1 și 4 grade Celsius. În cazul în care vrei să ții ouăle la temperatura camerei, aceasta nu trebuie să depășească 20 de grade Celsius. Cu atât mai mult, există și câteva sfaturi pentru a fierbe oule corect.
1. Nu este recomandat să pui ouăle la fiert imediat după ce le-ai scos din frigider. Trebuie să le lași să se încălzească puțin.
2. Nu fierbe apă înainte de a adăuga ouăle, asta mai ales dacă abia ai scos ouăle din frigider. Evită să faci această greșeală, asta deoarece riscul de a sparge coaja este mai mare.
3. Nu fierbe ouăle prea mult. Dacă pentru a obține ouă moi ai nevoie de 3-5 minute, nu le fierbe 3-5 minute, ci după ce a dat apă în clocot, ia vasul de pe foc, pune-i un capac și cronometrează. Altfel, riști să fierbi ouăle mai mult decât e cazul.
5. Nu trebuie să lași ouăle prea mult în apa fierbinte.
6. Nu este indicat să pui oțet sau sare în apa în care fierb ouăle. În acest fel coaja acestora s-ar putea sparge în cratiță.
CITEȘTE ȘI: De ce nu e bine să pui lămâie în ceai. Greșeala făcută de multe persoane