De ce nu e bine să ții roșiile și ceapa în frigider. Ai știut?
Publicat pe 19.07.2022 la 12:46 Actualizat pe 19.07.2022 la 12:50
Credeai că roșiile și ceapa se țin la frigider pentru a le menține prospețimea mai mult timp? Ei bine, trebuie să știi că ai greșit până acu, de fapt. Iată 10 alimente pe care nu trebuie să le ții niciodată la rece. Ai știut pănă acum?
- Ce se întâmplă dacă ții roșiile și ceapa în frigider
- Puține femei știau până acum
Multe persoane țin roșiile și ceapa în frigider, mai ales din dorința de a le menține proaspete pe o perioadă mai îndelungată de timp. Dacă și tu ai făcut asta, trebuie să știi că ai greșit. Noi îți prezentăm 10 alimente pe care nu trebuie să le ții la rece.
De ce nu trebuie să ții roșiile și ceapa în frgider
Dacă până acum ai ținut roșiile la frigider pentru că voiai să te bucuri de prospețimea lor mai mult timp, trebuie să știi că aerul rece le oprește procesul de coacere, iar totodată le elimină savoarea și gustul. Cu atât mai mult, acestea vor căpăta un apect buretos.
Specialiștii sunt de părere că din cauza temperaturilor scăzute, membranele din pereții legumelor se descompun. Cel mai bine ține roșiile la temperatura camerei, dar ai grijă să nu le ții înghesuite, pentru că structura lor va deveni mai moale și vor începe să se strice.
Deși unele persoane țin ceapa la temperatura camerei, altele preferă să o lase în frigider. Ei bine, dacă și tu faci asta, trebuie să știi că ai greșit până acum. Dacă ținem această legumă la rece va deveni mucegăită și moale din cauza umezelii.
Ceapa trebuie ținută într-un loc uscar și răcoros. Specialiștii atrag atenția asupra faptului că nu trebuie lăsată lângă cartofi, pentru că se vor strica mult mai repede decât în mod normal.
Ce alimente nu se țin la frigider
Există multe alimente care se păstrează foarte bine în frigider, dar altele nu. Mirea nu trebuie lăsată la o temperatură scăzută pentru că își va pierde din gust. Aceasta se păstrează cel mai bine în cămară, în caz contrar se poate cristaliza.
Nici usturoiul nu trebuie ținut la rece, pentru că există mari șanse să se mucegăiască și să își piardă din proprietăți. Deși multe persoane țin pâinea în frigider, aceasta se usucă mult mai repede dacă este expusă unor temperaturi scăzute.
Uleiul de măsline nu trebuie lăsat niciodată în frigider, pentru că va prinde o structură de unt. Acesta trebuie ținut într-un loc uscat și cât mai răcoros.
Citește și: Ce se întâmplă dacă pui boabe de cafea în frigider. Trucul util la care nu vei mai renunța