De ce pisica mea e agresivă. Ce încearcă să transmită, de fapt
Publicat pe 14.10.2022 la 16:12 Actualizat pe 14.10.2022 la 16:14
Pisicile sunt unele dintre cele mai întâlnite animale de companie pe care oamenii la au fie la apartament, fie la casă. Chiar dacă sunt doar animale, acestea încearcă, deseori, să transmită stăpânilor diferite semne. Una dintre curiozitățile cele mai mari ale românilor, când vine vorba de frumoasele feline, este motivul pentru care acestea sunt agresive.
- De ce pisica mea e agresivă
- Ce vrea să transmită
Pe parcursul anilor, după ce pisicile trec de primele luni ale vieții, acestea încep să transmită câteva semne stăpânilor lor. Una din curiozitățile românilor este motivul pentru care aceste feline sunt deosori agresive.
De ce pisica mea e agresivă
Există mai multe motive pentru care pisicile sunt uneori agresive.
1. În momentul în care stăpânii se joacă cu pisicile, acestea devin agresive dintr-o dată. Adesea, acest tip de agresiune apare atunci când o pisica interpretează greșit jocul sau direcționează greșit comportamentul de joc. Poate că unii proprietari se joacă mult prea agresiv cu pisicile, iar acestea privesc această joacă ca pe un potențial pericol.
Este foarte important să evitați să vă jucați cu pisica, încă de când este mică, cu mâna sau cu piciorul. Pisicile nu trebuie să vă perceapă mâna sau piciorul ca pe o jucărie. Dacă atunci când vă jucați cu pisica ea devine prea agitată, jocul devine prea dur sau simțiți că devine iritată și agresivă, trebuie obligatroiu să vă opriți și să o ignorați, sau o plecați de lângă ea.
2. Un alt tip de agresivitate des întâlnită la pisici este agresivitatea indusă de mângâiere. Unele pisici vor doar să fie lângă stăpânul lor fără să fie atinse. Însă, poate că felinele vor să fie mângâiate, dar poate nu în locul în care le atingeți dumneavoastră. În general, pisicilor le place să fie mângâiate în vârful capului, sub bărbie și pe obraji. Nu le place să fie atinse la coadă sau poate detestă mișcările lungi pe spate.
3. Agresivitatea pisicilor poate legată și de frică sau anxietate. Această apărare poate părea o posibilă amenințare, fie ea reală sau închipuită. În general, pisicile preferă să evite conflictele, dar atunci când nu pot și se simt încolțite, folosesc agresivitatea pentru a se proteja.
Prevenirea comportamentului agresiv cauzate de stările de anxietate și frică trebuie făcute de la vârste fragede într-o manieră pozitivă, precum dresajul la câini. Pisica ar trebui să vadă lucrul benefic din socializare sau manipulare, tăiat unghii, vizită la veterinar etc. Poate fi vorba despre o jucărie nouă, încurajări, mângâieri sau chiar recompense gustoase.
4. În cazul agresivității cauzate de disconfort sau durere, problema poate fi rezolvată remediind simptomele de durere. Putem discuta de dureri cauzate de lovituri sau căzături, de durere articulare, de dureri abdominale, dureri dentare etc.
5. La fel de frecventă este și agresivitatea pisicilor indusă de zgomot. Aceste animale de companie au un simt auditiv mult mai bine dezvoltat și pot răspunde la anumite frecvențe sonore cu agresivitate.
6 . Agresivitatea teritorială este specifică pisicilor ce vor să-și apere teritoriile. Aceste feline pot manifesta agresivitate față de pisicile sau animalele nou introduse sau ocazional față de alți oameni care le invadează spațiul.
Tratamentul in cazul pisicilor agresive
Tratamentul în cazul pisicilor agresive față de alte pisici sau stăpâni diferă de la o pisică la alta.
Dacă va confruntați cu o pisică agresivă, dar nici una dintre metodele enumerate nu funcționează, cel mai bine este să apelați la ajutorul unui medic veterinar.
CITEȘTE ȘI: De ce pisica mea nu se uită în ochii mei. Ce ar putea însemna acest lucru