De ce să pui o linguriță de ulei de măsline în cafeaua de dimineață. Beneficiile pentru sănătate
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 07.01.2025 la 10:49
Actualizat pe 07.01.2025 la 10:49
O nouă tendință apărută pe toate rețelele de socializare a devenit virală. De ce să adaugi o linguriță de ulei de măsline în cafeaua de dimineață. Ce beneficii are pentru sănătate.
- Adaugă o linguriță de ulei de măsline în cafeaua ta de dimineață
- Ce beneficii are pentru sănătate
Se crede că tendința de a adăuga ulei de măsline în cafea își are originea în Orientul Mijlociu, unde este cunoscută sub numele de „bulletproof coffee”.
De ce să pui o linguriță de ulei de măsline în cafeaua de dimineață
Obiceiul de a adăuga uleiul de măsline în cafea a devenit recent popular în lumea occidentală. Mulți spun că este o alternativă mai sănătoasă la alte adaosuri populare în cafea, cum ar fi smântâna și zahărul.
Uleiul de măsline este bogat în grăsimi mononesaturate, antioxidanți, vitamina E și compuși antiinflamatori care pot susține sănătatea inimii, tensiunea arterială, îmbunătățirea funcției cognitive, reducerea riscului de boli de inimă și reducerea inflamației în organism, așadar reprezintă o alegere excelentă pentru oricine dorește să sporească beneficiile pentru sănătate ale cafelei.
Atunci când îl adăugi în cafea, te vei bucura de beneficiile cafelei în sine, dar și de beneficiile suplimentare ale uleiului de măsline. Grăsimile din uleiul de măsline pot ajuta la reducerea foamei, așadar este un truc excelent pentru persoanele care doresc să își controleze greutatea.
Jurnalul Academiei de Nutriție și Dietetică raportează că uleiul de măsline extravirgin a arătat un efect antidepresiv la pacienții cu depresie severă; la cei cu simptome de depresie ușoară până la moderată, simptomele nu s-au schimbat.
Cum să alegi uleiul de măsline potrivit pentru cafea
Când vine vorba de alegerea tipului potrivit de ulei de măsline pentru cafea, cea mai bună opțiune este să folosiți un ulei de măsline extravirgin presat la rece, delicat sau de intensitate medie.
Uleiurile de măsline de intensitate medie au un profil aromatic puțin mai pronunțat decât uleiurile delicate. Acestea au un gust fructat și ușor amar, cu o notă de piper. Aceste uleiuri sunt obținute dintr-un amestec de măsline mai coapte și mai verzi și sunt recoltate mai târziu în sezon, scrie texashillcountryoliveco.com.
Citește și: Uleiul de măsline comercializat în România ar fi plin de ceară! Ce nereguli au descoperit inspectorii ANPC