De ce se îngălbenesc frunzele plantelor din locuință. Toate femeile ar trebui să știe
Publicat pe 21.02.2024 la 10:01 Actualizat pe 21.02.2024 la 10:01
Majoritatea femeilor își doresc să aibă plante frumoase în locuință, însă le este destul de greu să le îngrijească. Ei bine, noi îți vom spune mai jos de ce se îngălbenesc frunzele plantelor din casă. Iată care sunt motivele!
- Motivele pentru care se îngălbenesc frunzele plantelor din locuință
- Nu multe femei știu
În rândurile de mai jos îți vom spune de ce se îngălbenesc frunzele plantelor din locuință. Există mai multe motive pentru care se întâmplă asta.
Motivele pentru care se îngălbenesc frunzele plantelor din locuință
Îngălbenirea frunzelor plantelor din locuință poate fi cauzată de mai mulți factori. Este important ca femeile să știe motivele, pentru a putea acționa corespunzător și a îmbunătăți sănătatea plantelor. Pentru îngălbenirea frunzelor plantelor există următoarele motive:
-exces de apă. Uneori, udatul excesiv poate duce la îngălbenirea frunzelor. În mod normal, rădăcinile plantelor au nevoie de oxigen pentru a respira, iar o udare prea frecventă poate duce la lipsa oxigenului și la putrezirea rădăcinilor;
-expunere la lumină prea puternică. Soarele direct poate arde frunzele plantelor, determinându-le să se îngălbenească și să se usuce. Este important să ajustezi expunerea plantelor la lumină pentru a evita expunerea prea puternică la soare;
-temperaturi extreme. Temperaturile prea ridicate sau prea scăzute pot afecta sănătatea plantelor, determinând îngălbenirea și căderea frunzelor. Asigură-te că plantele sunt plasate într-un mediu cu temperatură potrivită pentru specia lor specifică;
-nutrienți insuficienți. Lipsa anumitor nutrienți esențiali, cum ar fi azotul, fosforul sau potasiul, poate duce, de asemenea, la îngălbenirea frunzelor. Asigură-te că plantele sunt hrănite corespunzător cu un îngrășământ echilibrat pentru a preveni deficiențele de nutrienți.
Cum să-ți salvezi plantele din ghivece cu apa oxigenată
Acum îți vom spune cum să-ți salvezi plantele din ghivece cu apa oxigenată. Dacă adaugi o mică cantitate de apă oxigenată în apa de udare poți să ajuți la combaterea și prevenirea bolilor radiculare, cum ar fi putrezirea rădăcinilor sau infecțiile fungice care afectează sistemul radicular al plantelor.
Pentru a realiza acest proces, combină o parte de apă oxigenată (cu o concentrație de 3%) cu cinci părți de apă și utilizează acest amestec pentru a uda plantele o dată pe săptămână.
Dacă solul din ghiveci pare dens sau insuficient aerat, poți amesteca o mică cantitate de apă oxigenată cu apă și o poți turna ușor peste sol. Această metodă poate contribui la aerisirea solului și la îmbunătățirea drenajului, prevenind astfel riscul de putrezire a rădăcinilor.
Citește și: 5 plante de baie care absorb toată umezeală din încăpere. Cum să scapi ușor și rapid de umiditate