De ce se recomandă citirea psalmilor noaptea
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 09.03.2021 la 17:38
Actualizat pe 09.03.2021 la 17:38
Psalmii se citesc zilnic, pentru rezolvarea problemelor din viața cotidiană. Aceștia trebuie citiți sau rostiți din memorie într-o cameră liniștită, nefiind perturbați de alte zgomote. Cei 150 de psalmi au o energie benefică salvării noastre fizice şi spirituale. Iată ce sunt psalmii, de fapt, și de ce ar trebui rostiți noaptea!
- De ce unii preoți recomandă citirea psalmilor noaptea
- Ce sunt psalmii, de fapt
Atunci când într-o familie se petrec certuri, când ai o slujbă primejdioasă, când cei tineri se îmbolnăvesc din pricina dragostei, când o femeie urmează să nască, este recomandată citirea psalmilor.
Cei 150 de psalmi au, fiecare, câte o întrebuințare și orice persoană care are o problemă, indiferent de tipul ei, îi poate găsi rezolvarea prin citirea unui psalm.
De ce unii preoți recomandă citirea psalmilor noaptea
Rugăciunea de seară, cea de la miezul nopții, este cea mai puternică, fiind numită și ”rugăciunea de aur”. În toiul nopții, când trupul este obosit, sufletul este mai viu, mai înflăcărat.
Psalmii citiți noaptea sunt, de asemenea, o armă de temut împotriva demonilor. Noaptea, înainte de culcare, omul îi mulțumește lui Dumnezeu pentru ziua care tocmai s-a scurs și îi cere ajutorul și pentru ziua care urmeză să vină.
Se spune că între orele 00:00 și 03:00 cerurile sunt deschise, iar rugăciunile ajung direct în Împărăția Cerurilor. Preoții recomandă citirea psalmilor noaptea, deoarece persoana care se roagă la miezul nopții depune mai mult efort și astfel atrage mai mult har.
Ce sunt psalmii, de fapt
Psalmii sunt stihuri în versuri fără rimă, dintr-o carte a Vechiului Testament, cuprinzând rugăciunile atribuite regelui David, scrise sub inspirația Duhului Sfânt.
La origine, aceste stihuri sunt cântate la harpă, dar în prezent sunt rostite prin viu grai. Psaltirea este una dintre cele mai folosite cărți de cult în rânduiala bisericească, pe lângă Sfintele Evanghelii și Apostol.
Psalmii sunt prezenți în toate slujbele bisericești și pot fi citiți fie la rând, după puterea și râvna fiecăruia. În funcție de starea de spirit în care ne aflăm, putem citi psalmii și pe sărite.
Psaltirea este cea mai îndrăgită carte de către credincioşi, folosită și în cultul creștin, deoarece nu există slujbă religioasă la care preotul să nu citească și psalmi.
Citește și: Psalmi care se citesc pentru reușita la examen