Detaliul dezgustător despre ceaiul la plic. Ce au descoperit cercetătorii
Publicat pe 01.07.2022 la 14:04 Actualizat pe 01.07.2022 la 14:04
Ceaiul la plic este poate cea mai populară variantă de ceai, în mare parte datorită ușurinței cu care se prepară. Totuși, mult iubitul ceai la plic ascunde un detaliu neplăcut. Cercetătorii germani au făcut o descoperiere pe care majoritatea oamenilor ar considera-o dezgustătoare.
- Ce ”ingrediente” șocante conține ceaiul la plic
- Cercetătorii au făcut anunțul
Un studiu al oamenilor de știință din Germania scoate la iveală un detaliu dezgustător în ceea ce privește ceaiul la plic. Conform acestora, plicurile de ceai conțin sute de urme genetice de la gândaci, păianjeni sau muște, informează Digi World.
Un studiu al experților germani scoate la lumină un detaliu dezgustător despre ceaiul la plic
Astfel, într-un singur plic de ceai verde au fost descoperite rămășițe de la 400 de specii, potrivit studiului. Specialiștii germani au analizat 40 de probe de ierburi uscate găsite la vânzare în magazine: mușețel, ceai verde, mentă și chiar pătrunjel. În ele au descoperit rămășițe de la 1.200 de specii diferite, care adunate sunt peste 3.200 de nevertebrate.
Rămășițele găsite sunt de la insecte precum: muște, purici, păianjeni, gândaci sau fluturi. Studiul arată că aceste insecte s-au așezat ori au consumat din frunze înainte ca ele să fie culese.
Pentru că plantele au fost uscate fără să fie spălate și apoi mărunțite, probele de ADN s-au împrăștiat în toată cantitatea de ceai. Studiul mai arată că urmele găsite oferă informații despre locul în care au fost crescute plantele, dacă au fost tratate cu pesticide, dar și despre relația dintre plante și insecte.
Un adevăr la fel de șocant este și cel despre compoziția materialului din care sunt făcute bancnotele de plastic. Seul de vită este unul dintre cele 23 de ingrediente folosite în realizarea banilor de plastic, inclusiv cei din România.