5 băuturi revigorante pe bază de cafea, pentru anotimpul cald
Publicat pe 29.05.2018 la 14:23 Actualizat pe 29.05.2018 la 14:46
Odată cu venirea verii, temperaturile încep să crească în termometre, iar noi simțim din ce în ce mai tare nevoia de lichide. Brightside.me îți propune 5 idei de băuturi fresh și revigorante pe bază de cafea, cu care te poți răsfăța in zilele toride.
Odată cu venirea verii, temperaturile încep să crească în termometre, iar noi simțim din ce în ce mai tare nevoia de lichide. Brightside.me îți propune 5 idei de băuturi fresh și revigorante pe bază de cafea, cu care te poți răsfăța in zilele toride.
1. Iced Frappe Clasic
Ingrediente:
- espresso dublu
- 1/3 pahar de gheață
- 100 ml lapte
- zahăr sau sirop de ciocolată
- fulgi de ciocolată
Mod de preparare:
- Pisăm gheața cu ajutorul unui blender
- Punem gheața în pahar
- Folosim un recipient separat în care amestecăm espresso-ul, zahărul și laptele
- Combinăm amestecul obținut cu gheața
- Decorăm paharul cu fulgi de ciocolată
2. Plăcere din ciocolată și mentă
Ingrediente:
- 150 ml de cafea proaspăt făcută
- 100g de ciocolată neagră
- sirop de mentă sau lichior
- înghețată
Mod de preparare:
- Topim ciocolata în cafea la o temperatură ridicată
- Așteptăm să se răcească și amestecăm cu siropul
- Amestecăm totul în blender
- Pisăm gheața și o adaugăm într-un pahar alături de conținutul obținut în blender
- Adăugăm niște înghețată în conținut
- Decorăm paharul cu fulgi de ciocolată după preferințe
3. Cafea cu aromă de banană şi scorţişoară
Ingrediente:
- 300 ml cafea concentrată
- 100g înghețată
- o banană
- puțină scorțișoară
- fulgi de ciocolată
Mod de preparare:
- Facem cafeaua, o lăsăm să se răcească și adăugăm înghețata
- Pasăm banana cu o furculiță și mai apoi o adăugăm într-un blender cu conținutul de mai sus
- Pisăm gheața și adăugăm în pahar
- Presărăm puțină scorțișoară și fulgi de ciocolată
4. Smoothie de vară cu cafea
Ingrediente:
- 200 ml espresso
- o banană
- 150 ml iaurt
- o linguriță de cacao
- o mână de fructe de pădure proaspete
- frişcă
Mod de preparare:
- Facem cafeaua, o lăsăm să se răcească
- Pisăm gheța cu ajutorul unui blender
- Amestecăm în blender iaurtul, banana, fructele de pădure, cafeaua și cacao până se omogenizează
- Punem amestecul într-un pahar
- Decorăm cu frișcă
5. Cafea cu aromă căpșuni
Ingrediente:
- două espresso
- 2 lingurițe de sirop de zmeură
- 2 lingurițe de sirop de ciocolată
- capșuni
- frișcă
- două cupe de înghețată
- pudră de cacao
Mod de preparare:
- Zdrobim gheța și o amestecăm cu cele doua espresso
- Tăiem căpșunile și le punem peste conținutul obținut mai sus
- Punem deasupra frișca , siropul de zmeură și ciocolată , înghețata și presărăm pudra de cacao.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici!