Diferența dintre cafeaua la filtru și la ibric. Care este bună pentru sănătate
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 25.01.2023 la 16:08
Actualizat pe 25.01.2023 la 16:08
Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi în întreaga lume. Studiile arată că, zilnic, peste 2 milioane de oameni consumă minim o ceașcă de cafea. Gustul ei aromat și mirosul specific le poți recunoaște oriunde, dar, pentru sănătatea noastră trebuie să ne gândim la câteva aspecte.
- Diferența dintre cafeaua la filtru și la ibric
- Care este bună pentru sănătate
Cafeaua se numără printre cele mai consumate băuturi din întreaga lume. Toată lumea o cunoaște după culoarea intensă și mirosul specific, dar ea poate fi preparată în mai multe moduri. Filtrul sau ibricul sunt cele mai des utilizate moduri pentru prepararea cafelei. Pentru sănătatea noastră, ea trebuie să fie prepartă într-un singur mod, pentru ca organismul să nu fie afectat.
Cafeaua la filtru este recomandată pentru sănătate
În momentul în care ne gândim la sănătatea noastră, trebuie să luăm în considerare câteva aspecte privind prepararea cafelei. Astfel, materialul din care este făcut recipientul în care vom prepara cafeaua și efectul pe care îl are asupra boabelor.
Recipientele din sticlă sau inox sunt mult mai sănătoase pentru organism. Alte materiale pot să fie toxice, iar cafeaua nu va fi la fel de plăcută la gust. Astfel că filtrul se recomandă să fie din sticlă, iar plasticul să fie eliminat cât mai repede.
Conform unui studiu, filtrul este mai sănătos pentru, mai ales pentru persoanele mai în vârstă. Filtrarea cafelei cu ajutorul unui filtru de hârtie, nu doar fierberea lor, păstrează toți nutrienții.
Cafeaua la ibric conține uleiuri esențiale
Cafeaua care se prepară la ibric este mult mai aromată decât cea la filtru. Aceasta conține diterpene, uleiuri esențiale din cafea ce duc la creșterea colesterolului.
Diterpenele au o concentrație mai mare în băuturile unde cafeaua măcinată a avut contact îndelungat cu apa, în timpul fierberii. Cercetătorii au anunțat că o ceașcă de cafea de ibric va conține de 30 de ori mai multe diterpene decât cafeaua filtrată.
Filtrele de hârtie scade cantitatea de uleiuri naturale existente în cafea. În acest fel, colesterolul nu va avea de suferit dacă o vom consuma în acest fel.
CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă în corp dacă bei cafea pe stomacul gol. La ce riscuri te supui