Diferența dintre laptele cu 1,5% şi cel cu 3,5% grăsime. Care este mai sănătos, de fapt
Publicat pe 20.01.2024 la 19:18 Actualizat pe 20.01.2024 la 19:18
Laptele se numără printre cele mai consumate băuturi din întreaga lume, mai ales pentru că poate fi adăugat chiar în compoziția celor mai multe dintre preparate. În cazul în care și ție îți place să consumi lapte, ar trebui să știi care este cel recomandat de către specialiști. Iată care este diferența între laptele cu 1,5% şi cel cu 3,5% grăsime!
- Diferenţele dintre laptele cu 1,5% şi cel cu 3,5% grăsime
- Care este mai sănătos, specialiştii au dat verdictul
Laptele conține o mulțime de proprietăți benefice organismului. Totodată, cel mai sănătos este cel cu conținutul cel mai mare în omega-3, datorită faptului că promovează buna funcționare a inimii și a creierului.
Cu siguranță laptele este una dintre cele mai consumate băuturi la nivel mondial, dar și una dintre cele considerate a fi foarte nutritive. Totoata, specialiștii în nutriție au recomandat mereu produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi.
În schimb, în ultimii ani de zile s-au ridicat multe întrebări privind calitatea și conținutul nutrițional al produselor lactate, iar asta pentru că în comerț există mai multe tipuri de lapte, principala diferență dintre produse fiind reprezentată de conținutul de grăsimi.
Tipuri de lapte existente în comerț și ce caracteristici prezintă
În acest fel, potrivit cercetărilor, laptele integral, cunoscut și sub denumirea de lapte clasic, prezintă o cantitate nemodificată de grăsimi.
Astfel că, laptele degresat și cu 1% grăsime se obține prin îndepărtarea unei anumite cantități de grăsimi din laptele integral, spun producătorii în domeniu.
Mai mult decât atât, conținutul de grăsime este măsurat ca procent din lichidul total. Iată ce cantitate de grăsime prezintă un lapte, în funcție de tipul de produs din care face parte:
- lapte integral: 3,5% grăsime din lapte;
- lapte cu conținut scăzut de grăsimi: 1,5-1,8% grăsime din lapte;
- degresat: mai puțin de 0,5% grăsime din lapte.
Diferenţele dintre laptele cu 1,5% şi cel cu 3,5% grăsime
Ei bine, principala diferență dintre tipurile de lapte care se găsesc inncomert, este reprezentată de conținutul de grăsimi. Mai exact, laptele integral este procesat pentru îndepărtarea microorganismelor și pentru a avea cel puțin 3,5 % grăsime.
De cealaltă parte, laptele semi-degresat este standardizat pentru a avea 1,5 – 1,8 % grăsime. Însă, atât laptele semi-degresat, cât și laptele degresat sunt produse ce pot fi descrise ca având conținut scăzut de grăsimi.
CITEȘTE ȘI: Ce poți face cu laptele expirat. Trucurile la care nu te-ai așteptat