E bine să faci sport dacă ești răcit? Ce spun medicii
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 19.10.2022 la 14:18
Actualizat pe 19.10.2022 la 14:57
E bine sau nu să faci sport dacă ești răcit? Aceasta este întrebarea tuturor celor care se confruntă cu răceală, fie că aceasta se instalează în sezonul cald sau în cel rece. Medicii atrag atenţia că cei care nu-şi întrerup rutina de a merge la sală sau de a face mişcare în aer liber se pot face bine mai repede. Cu atât mai mult simptomele bolii nu vor fi atât de chinuitoare.
- E bine să faci sport dacă ești răcit?
- Ce spun medicii
Sportivii au un sistem imunitar mult mai puternic decât persoanele sedentare. În acest fel, răcelile se prind mai greu de ei. Însă, din păcate, nu toate virusurile pot fi ocolite şi, câteodată, până şi cel mai dedicat sportiv e răpus de răceală. Chiar și aflat în această situație, nu trebuie să te dai bătut.
E bine sau nu să faci sport dacă ești răcit
Continuarea sportului în perioada răceală, cu exerciţii moderate, va grăbi refacerea sănătății, susțin specialiştii de la Colegiul American de Medicină Sportivă. Totuși, este recomandat să faci pauză în primele două zile de la debutul bolii, după care să reîncepi activitatea fizică uşor, cu o durată şi o intensitate a exerciţiilor reduse la jumătate.
Foarte important este să te hidratezi corespunzător, în toată această perioadă. Cu atât mai mult, dacă mergi la sală, trebuie să fii mult foarte atent cu igienă. Ca să știi dacă poți merge sau nu la sală când eşți răcit, trebuie să ai însă în vedere dacă simptomele bolii sunt localizate deasupra gâtului. Acest lucru înseamnă că ai o răceală obişnuită şi nu sunt probleme dacă faci mişcare uşoară
Însă, dacă te confrunți cu febră, respiraţie îngreunată, durere în coşul pieptului, înseamnă că ai făcut gripă sau bronşită. În acest caz, în care trebuie să stai liniştit şi să te odihneşti, altfel, rişti să te deshidratezi şi să-ţi înrăutăţeşti starea de rău.
Leacuri bătrânești pentru răceală și gripă
Pe internet există o mulțime de leacuri bătrânești care te pot ajuta să combați, într-un timp rapid, răceala. Mierea de albine este unul dintre ele. Acest produs este destul de eficient, deoarece are efect antibacterian și ajută la calmarea iritarii gâtului.
Vitamina C o găsim cel mai mult în lămâi. Însă, ea mai poate fi găsită și în varză, kiwi, spanac, roșii, ardei, gras, dar și broccoli. Cu atât mai mult, ceaiul de floare de șoc favorizează apariția transpirației. În general, întreaga băutură se bea fierbinte.
CITEȘTE ȘI: Băutura care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen. Se consumă în fiecare dimineață