Floarea “Lacrima Maicii Domnului” - superstiții din bătrâni
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 04.04.2023 la 20:31
Actualizat pe 04.04.2023 la 21:08
Floarea “Lacrima Maicii Domnului” este considerată p plantă benefică pentru a o ține în locuința ta. Ea are numeroase proprietăți miraculoase, reușind să să aducă bunăstarea și să vindece boli grave.
- Floarea “Lacrima Maicii Domnului” - superstiții din bătrâni
- De ce trebuie să o ții în casă
Florea Lacrima Maicii Domnului este cunoscută pentru proprietățile sale miraculoase pe care le are, iar toți creștinii ar trebui să o aibă în casele lor. Ea este fină, aromată, cu un aspect plăcut și produce mir în mod natural. Pentru care care își doresc să o țină în casă, este nevoie de o îngrijire atentă.
De ce e bine să ai în casa floarea “Lacrima Maicii Domnului”
Floarea se găsește în peste 250 de specii, toate delicate și frumoase, reușind să înfrumusețeze orice spațiu în care este pusă. Are o culoare alb-roz aleși elimină, când este atinsă un lichid incolor și parfumat, asemenea mirului. Este folosită pentru confecționarea de metanii pentru creștini sau călugări.
Dacă este ținută în casă, ea îi va proteja pe cei care locuiesc de boli sau de alte probleme care pot să apară. Va aduce liniște și armonie, mai ales în familiile unde există tensiune sau stare de disconfort.
Lacrima Maicii Domnului va înflori doar când ajunge la maturitate, având tulpini de peste 30 de cm. Nu se ține în apropierea unei surse de căldură și nici nu se udă excesiv. Condițiile optime sunt între 15-18 grade și se udă foarte puțin, o dată la câteva zile, riscând astfel să se ofilească.
Alte superstiții despre floarea “Lacrima Maicii Domnului”
Călugării folosesc picăturile de ser care se numesc lacrimile Maicii Domnului pentru a oferi un miros plăcut metaniilor. Creștinii merg la slujbe de pomenire la bisericile care au hramul adormirii Maicii Domnului, apoi merg să caute floarea prin păduri sau în locurile înc are ar putea să crească. Se pune în apă, iar lichidul său îl consumă pentru a se vindeca de boală, suferință și păcate.
Legenda spune că picăturile pe care le varsă floarea sunt lacrimile Maicii Domnului care plângea la picioarele lui Iisus Hristos, când era răstignit. Pentru a avea un moment de liniște în care să se roage, a plecat în Grădina Ghetsemani, rostind o rugăciune pentru iertarea păcatelor celor care i-au ucis fiul și iertarea lor de către Dumnezeu. După ce a rostit acestea, în jurul Fecioare au apărut flori albe care s-au răspândit în întreaga lume.