Homepage » Beauty & Lifestyle » Frumusete » Albirea dinților acasă. Tratamente naturale pentru un zâmbet frumos

Albirea dinților acasă. Tratamente naturale pentru un zâmbet frumos

Publicat pe 13.10.2020 la 16:56 Actualizat pe 13.10.2020 la 16:56

Zâmbetul nostru ne definește! De aceea este extrem de important să avem grijă de el. O dantură frumoasă, albă și strălucitoare, cu siguranță atrage toate privirile. Dacă nu sunteți mulțumit sau mulțumită de aspectul dinților dumneavoastră, pentru albire nu este obligatorie vizita la medicul stomatolog. Există trucuri, pe care le puteți încerca acasă și care nu vor da greș!

Albirea dinților acasă. Tratamente naturale pentru un zâmbet frumos

Dantură albă, zâmbet strălucitor

  • Trucuri pentru albirea dinților!
  • Cum vă puteți albi dinții fără vizita la stomatolog.
  • Metode pe care le puteți încerca acasă.

Pentru că un zâmbet frumos înseamnă încredere, cu toții ne dorim dinți cât mai albi. De multe ori, observăm că simplul periaj nu ajută prea mult și ne gândim să apelăm la tratamente costisitoare, în cabinetul medicului dentist. Există însă și alte metode, de încercat chiar în propria casă. Soluții naturale care te-ar putea ajuta să ajungi mai aproape de nuanța dorită a dinților.

Albirea dinților acasă cu tratamente naturale

Albirea dinților acasă cu bicarbonat

Bicarbonatul de sodiu are numeroase beneficii pentru sănătate, însă este și unul dintre cele mai recomandate produse naturale pentru albirea dinților. De multe ori, acest ingredient este deja prezent în compoziția multor paste de dinți obișnuite, tocmai datorită proptietăților sale de albire. Dacă doriți însă rezultate mai bune, într-un timp mai scurt, iată rețeta:

Ingrediente:

Cum se prepară:

Într-o ceașcă se adaugă o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu și câteva picături de apă sau zeamă de lămâie. Se amestecă până când capătă consistența unei paste, ușor aplicabilă. Ulterior, se lasă să acționeze timp de două minute. Dacă vrei să elimini o pată de pe dinte, aplică pasta direct pe ea, lăsând-o să acționeze. Pentru o eficacitate mai mare, freaca pata cu periuța de dinți.

Albirea dinților acasă cu folie de aluminiu

Nici aici nu lipsește bicarbonatul de sodiu. Pentru albirea dinţilor cu folie de aluminiu vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

Cum se prepară:

Pasta de dinţi se amestecă cu bicarbonatul de sodiu. Compoziția se pune pe o bucată de folie de aluminiu, apoi folia va fi fixată pe dinții de sus sau de jos. La fel și pentru dinții rămași. Timpul de acțiune este de o oră și este recomandat ca procedura să fie repetată de două ori pe săptămână, pentru rezultate vizibile și dinți de un alb fermecător.

Albirea dinților acasă cu carbune

Poate părea ciudat, dar cărbunele medicinal poate fi foarte eficient în albirea dinților.

Atenție! Nu folosiți altceva în afară de cărbune medicinal, cumpărat de la farmacie.

Cum se prepară:

Se pisează cărbunele medicinal, iar praful obținut se va aplica cu ajutorul periuței de dinți. Este de recomandat să fie folosită o periuță separată decât cea uzuală. După ce ai pus praful de carbune pe periuță, nu trebuie decât să te speli, normal, pe dinți între 3 si 5 minute. Trebuie clătit foarte bine.

Cărbunele are efect abraziv și absoarbe taninii, adică acei pigmenti regăsiți în băuturi precum cafea, ceai, vin roșu, suc de struguri etc.

Alte trucuri pentru albirea dinților. Benzi pentru albirea dinților acasă. Cum functionează

Benzile pentru albire sunt foarte ușor de folosit. Odată cumpărate, tot ce trebuie să faci este să le dezlipesti conform instrucțiunilor de pe ambalaj și le lipesti pe dinți, exact ca în cazul foliilor de aluminiu, cu pasta preparată în casă.

Timpul de utilizare este redus la jumătate, adică 30 de minute. Este foarte important ca în acest interval orar să nu mănânci și să nu bei. Poți face acest lucru după ce le-ai dezlipit. Nimic mai simplu!

Totodată, există anumite alimente la care nu te-ai aștepta și care te pot ajuta în albirea dinților. Este vorba despre cojile de portocală, cojile de banană sau căpușile. Iată cum:

Coaja de portocală:

Freacă dinții cu partea interioară a unei coji de portocale timp de 1 – 2 minute, în fiecare zi. Repetă procedeul timp de două săptămâni și vei remarca diferența.

Coaja de banană:

Freacă dinții cu partea interioară a cojilor de banane timp de 10 minute, de două ori pe zi. Lasă remediul să acționeze încă 20 de minute, apoi spală-te pe dinți. Este de așteptat să vezi rezultatele după maxim două săptămâni.

Căpșunile:

Ingrediente:

Cum se prepară:

Pisează căpșunile până se obține o pastă, căreia să îi adaugi o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Spalăți dinții cu pasta obținută, de două ori pe zi, timp de două săptămâni. Lasă pasta să acționeze 10 minute.

De ce se îngălbenesc dinții

Îngălbenirea dinților poate fi favorizată atât de factori interni cât și externi. Iată cele mai frecvente cauze și vezi cum le poți evita.

Cauze interne:

Moștenirea genetică: nuanța dinților a ost moștenită pe cale genetică

Tratamentul cu anumite antibiotice (tetraciclină sau amoxciclină) în perioada de formare a dinților, până la vârsta de 7 ani, tratament care colorează incisivii și caninii din interior, în toată structura lor: gradul de îngălbenire depinde durata tratamentului și doza de antibiotic.

Infecții la mamele gravide: pot provoca decolorarea dinților la sugar, prin afectarea dezvoltării smalțului.

Unele tratamente, precum: radiațiile, chimioterapia, antihistaminicele, medicamentele antipsihotice și medicamentele pentru tensiune arterială ridicată.

Îmbătrânirea: dinții încep să se îngălbenească odată, după vârsta de 50 de ani.

Devitalizarea dintelui: duce la îngălbenire și chiar înnegrire, în timp, din cauza produselor de necroza din pulpa dentară și a substanțelor medicamentoase folosite în tratamentele de canal.

Cauze externe:

Igiena precară: periajului incorect și/sau neregulat duce automat la îngălbenire, deoarece, în timp se formează placa bacteriană și apare tartrul.

Fracturarea smalțului dentar, în urma accidentelor.

Anumite alimente și băuturi: ingerarea de alimente, condimente, băuturi cu potențial de a păta dinții, precum: vinul roșu, cafeaua, ceaiurile închise la culoare, băuturile acidulate (mai ales cele de culoare închisă- precum Cola), sosul de soia, oțetul balsamic, sosul de tomate, curry, struguri, vișine, afine, coacăze, mure, sfeclă, ciocolata, citricele. Nu înseamnă că nu trebuie să mai consumi aceste alimente și bauturi, ci doar că trebuie sa le consumi cu moderație și să ai grijă să își speli dinții ăn interval de maxim o oră, după ce le-ai consumat. Altfel, acizii și coloranții îți vor păta smalțul.

Fumatul:Gudronul si nicotina se depun pe smalț, îngălbenindu-l. Fumatul dăunează grav sănătății...orale, deoare ce este un factor principal al apariției parodontozei.

Excesul de fluor: Majoritatea pastelor de dinți conțin fluor și știm că acesta ajută la prevenirea cariilor. Totuși, utilizat în exces, prin medicamente sau apă îmbogățită cu fluor, poate duce la fluoroză- care se manifestă prin apariția unor pete pe dinți.

Folosirea apei de gura cu clorhexidină, pentru mai mult de 4 săptămâni: această substanță, utilizată pe termen lung, poate cauza pete maronii pe suprafața dinților și depunerea tartrului dentar.(Sursa: www.neoclinique.ro)

CITEȘTE ȘI: Cum să îți faci bucle acasă, fără ondulator

În articolul
Albirea dinților acasă. Tratamente naturale pentru un zâmbet frumos
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Naomy a murit la doar 47 de ani! Cântăreața transgender a fost în comă, în urma unui AVC
Showbiz intern • la 00:57
Naomy a murit la doar 47 de ani! Cântăreața transgender a fost în comă, în urma unui AVC
  • Naomy a murit la doar 47 de ani!
  • Cântăreața transgender a fost în comă, în urma unui AVC
Alina Sorescu, primele declarații după ce s-a speculat că Alexandru Ciucu și-ar fi ținut ascunsă amanta 11 ani. De ce designerul o consideră vinovată pe fosta soție
Showbiz intern • la 00:14
Alina Sorescu, primele declarații după ce s-a speculat că Alexandru Ciucu și-ar fi ținut ascunsă amanta 11 ani. De ce designerul o consideră vinovată pe fosta soție
  • Alina Sorescu, primele declarații după ce s-a speculat că Alexandru Ciucu și-ar fi ținut ascunsă amanta 11 ani
  • De ce designerul o consideră vinovată pe fosta soție
Mireasa. Motive de ceartă între Maria și Ștefan. Concurenta i-a atras atenția iubitului ei: „Mă irită când îmi spui asta” / VIDEO
Emisiuni TV • la 00:07
Mireasa. Motive de ceartă între Maria și Ștefan. Concurenta i-a atras atenția iubitului ei: „Mă irită când îmi spui asta” / VIDEO
  • Motive de ceartă între Maria și Ștefan
  • Concurenta i-a atras atenția iubitului ei
Xtra Night Show. Cum s-a schimbat viața Anamariei Prodan de când formează un cuplu cu Ronald Gavril: „Un bărbat adevărat”. Simte că și-a găsit fericirea
Emisiuni TV • ieri la 23:24
Xtra Night Show. Cum s-a schimbat viața Anamariei Prodan de când formează un cuplu cu Ronald Gavril: „Un bărbat adevărat”. Simte că și-a găsit fericirea
  • Cum s-a schimbat viața Anamariei Prodan de când formează un cuplu cu Ronald Gavril:
  • Simte că și-a găsit fericirea
Xtra Night Show. Care a fost cel mai greu moment din viața Anamariei Prodan: „Am pierdut tot”. Cum a reușit să își învingă până și cea mai mare frică
Emisiuni TV • ieri la 22:41
Xtra Night Show. Care a fost cel mai greu moment din viața Anamariei Prodan: „Am pierdut tot”. Cum a reușit să își învingă până și cea mai mare frică
  • Care a fost cel mai greu moment din viața Anamariei Prodan
  • Cum a reușit să își învingă până și cea mai mare frică
Rețetă de prăjitură cu portocale. Desertul de post pe care să-l pregătești celor dragi
Retete • ieri la 22:26
Rețetă de prăjitură cu portocale. Desertul de post pe care să-l pregătești celor dragi
  • Rețetă de prăjitură cu portocale
  • Desertul de post pe care să-l pregătești celor dragi
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Un gigant din Europa își pregătește intrarea pe piața din România. Are aproape 90.000 de angajați
recomandare pe observatornews.ro
Un gigant din Europa își pregătește intrarea pe piața din România. Are aproape 90.000 de angajați
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării „Stăpânului Moldovei”! Totul a fost filmat cu o dronă
recomandare pe as.ro
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării „Stăpânului Moldovei”! Totul a fost filmat cu o dronă
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Romania TV
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Romania TV
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Horoscop 20 aprilie 2024. Leii întâlnesc dragostea adevărată, Fecioarele trebuie să lase luxul de o parte
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 20 aprilie 2024. Leii întâlnesc dragostea adevărată, Fecioarele trebuie să lase luxul de o parte
Orașul din Europa care oficial ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24. Argumentele aduse în Comisia Europeană
recomandare pe antena3.ro
Orașul din Europa care oficial ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24. Argumentele aduse în Comisia Europeană
Horoscop 19 aprilie 2024. Berbecii rezolvă o problemă din trecut, Leii caută dragostea adevărată
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 19 aprilie 2024. Berbecii rezolvă o problemă din trecut, Leii caută dragostea adevărată
Horoscop 22-28 aprilie 2024 cu Mariana Cojocaru. Zodia care riscă cronicizarea unei afecțiuni de sănătate VIDEO EXCLUSIV
recomandare pe playtech.ro
Horoscop 22-28 aprilie 2024 cu Mariana Cojocaru. Zodia care riscă cronicizarea unei afecțiuni de sănătate VIDEO EXCLUSIV
Cum să elimini mirosurile urâte din pahare. Lichidul minune care le lasă ca noi
recomandare pe playtech.ro
Cum să elimini mirosurile urâte din pahare. Lichidul minune care le lasă ca noi
Imagini halucinante. O femeie și-a dus unchiul mort la bancă pentru a lua credit
recomandare pe redactia.ro
Imagini halucinante. O femeie și-a dus unchiul mort la bancă pentru a lua credit
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
recomandare pe redactia.ro
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă şi-a dat OK-ul
recomandare pe Ciao.ro
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă şi-a dat OK-ul
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Manechinul arată fabulos, dar face pușcărie pentru că a mințit că e gravidă!
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Manechinul arată fabulos, dar face pușcărie pentru că a mințit că e gravidă!
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii – FOTO
recomandare pe bzi.ro
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii – FOTO
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv – FOTO
recomandare pe bzi.ro
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv – FOTO
Se schimbă complet harta economică a României!
recomandare pe dailybusiness.ro
Se schimbă complet harta economică a României!
Se reduce vârsta de pensionare cu 20 de ani pentru acești români!
recomandare pe dailybusiness.ro
Se reduce vârsta de pensionare cu 20 de ani pentru acești români!
Limbaj dublu în tabăra progresistă. O caricatură a luptei anticorupție: cu listele pline de candidați „penali”, USR strigă „Hoții! Hoții!”
recomandare pe Jurnalul.ro
Limbaj dublu în tabăra progresistă. O caricatură a luptei anticorupție: cu listele pline de candidați „penali”, USR strigă „Hoții! Hoții!”
Primul mesaj al Mariei Roman, după ce soțul său a fost dat dispărut. Ce noi detalii a dat fosta concurentă de la Mireasa
recomandare pe a1.ro
Primul mesaj al Mariei Roman, după ce soțul său a fost dat dispărut. Ce noi detalii a dat fosta concurentă de la Mireasa
Close