De ce se exfoliază unghiile. Motive posibile și remedii
Publicat pe 20.10.2021 la 10:54 Actualizat pe 20.10.2021 la 10:54
Exfolierea unghiilor este o problemă des întâlnită, pe care unii o percep ca pe o rușine, căci manichiura lor nu este perfectă, însă această problemă are la bază câteva cauze. Despre motivele care duc la exfolierea unghiilor, dar și despre remediile care-ți repară manichiura vorbim în textul de mai jos.
- Unghiile exfoliate au la bază mai multe cauze externe și interne.
- Cremele cu ulei și migdale ajută la creșterea unghiilor.
Unghiile subțiri, care se rup și se exfoliază sunt, din păcate, extrem de des întâlnite, mai ales în rândul femeilor. O astfel de problemă are la bază mai multe cauze, dar, totodată, trebuie să știm că există și remedii pentru această problemă.
De ce se exfoliază unghiile, chiar dacă le îngrijești
Pe lângă decifitul de biotină din organism, care duce la distrugerea unghiilor, vârsta, problemele cu tiroida, sau artrita, există și alți factori externi care îți exfoliază manichiura, cum ar fi:
contactul frecvent cu apa
folosirea produselor chimice de uz casnic fără mănuși de protecție
utilizarea lacului de unghii pe bază de formaldehida
utilizarea de dizolvant pentru lac de unghii pe bază de acetonă
folosirea unei tehnici agresive de manichiura
Tratamente naturiste pentru unghii exfoliate
Astfel, dacă te confrunți cu o asemenea problemă a unghiilor, atunci acum îți venim în ajutor cu câteva remedii:
cremele cu miere și ulei de migdale
masca hranitoare pentru unghii cu ulei de măsline și glicerină
masajul cu zeamă de lămâie
loțiuni cu usturoi
Manichiură pentru unghii exfoliate
Ei bine, acum că ți-am prezentat cauzele, dar și tratamentul pentru unghii exfoliate, venim și cu idei de manichiură pentru tine.
Dacă te confrunți cu această problemă, atunci trebuie să știi că mai mereu ar trebui să ai ojă pe unghii, de preferat una semipermanentă, care să-ți protejeze unghia o perioadă mai lungă de tine. Însă, mare atenție, nu aplica unghii cu gel dacă te confrunți deja cu exfolierea acestora.
Ce vitamine și minerale sunt bune pentru unghii
Totodată, pentru întărirea și sănătatea unghiilor ai nevoie de biotină, vitamina B9, zinc, fier, acizi grași Omega 3, vitamina C, cisteină și magneziu.
De asemenea, pe lângă aceste suplimente, o dietă corespunzătoare și hidratarea ne ajută să avem unghii sănătoase.
Exfolierea unghiilor la copii
Din păcate, nu doar adulții se confruntă cu această problemă a unghiilor, ci și copiii. Dacă cei mici se confruntă cu aceste problem, după ce consultați un specialist, este indicat să începeți un tratament pentru a reduce riscul exfolierii, dar și pentru a îmbunătăți sănătatea organismului, căci de la o mică problemă de acest fel pleacă totul.
La copii, aceste probleme apar cam la 8-9 săptămâni de la naștere, fiind asociate cu stresul din mediul intrauterin, iar în cazul celor mai mari acestea au la bază un difict de zinc sau apar în urma unui episod febril.
Citește și: Ce înseamnă unghii semipermanente. De ce ai nevoie pentru a-ți face o manichiură semipermanentă