Privire senzuală cu farduri expresive
Publicat pe 05.11.2019 la 14:55 Actualizat pe 05.11.2019 la 14:55
Privirea constituie un punct de atracție, un element enigmatic și o doză de mister. Aplicarea unui fard de ochi calitativ poate crea pe pleoape adevărate opere de artă.
Privirea constituie un punct de atracție, un element enigmatic și o doză de mister. Aplicarea unui fard de ochi calitativ poate crea pe pleoape adevărate opere de artă.
Privirea constituie un punct de atracție, un element enigmatic și o doză de mister. Aplicarea unui fard de ochi calitativ poate crea pe pleoape adevărate opere de artă. Produsele decorative conferă ochilor un farmec aparte, evidențiază frumusețea naturală și constituie o veritabilă armă a seducției https://makeup.ro/brand/274989/.
S-a constatat că fardurile au apărut în Egiptul Antic acum aproximativ 12 mii ani în urmă. Procedura de frumusețe viza aplicarea unui remediu cosmetic, format din: cupru oxidat, cenușă, ocru, plumb și migdale arse - compoziție ce purta denumirea de kohl. De altfel, fardurile erau folosite pentru desfășurarea ritualurilor religioase, fiind accesibile doar pentru familia regală. Iar cu aproape 5 mii de ani în urmă în Mesopotamia a fost descoperit un alt tip de fard, cu o compoziție mai fină și textură asemănătoare celui din prezent. Acestea aveau la bază pulbere de pietre semi - preţioase și erau utilizate în scopuri decorative, fiind aplicate delicat pe buze şi pleoape. După ce au fost utilizate în Grecia şi Roma, fardurile și-au pierdut funcția religioasă și au fost folosite doar în calitate de produse decorative.
Fardul modern a fost dezvoltat la începutul secolului al XX-lea, în anii 1920, după revoluția din domeniul modei. Cosmetologii au folosit doar ingrediente minerale, pentru a combate apariția iritațiilor și efectelor adverse. Din acel moment produsele decorative au fost lansate în variate nuanțe și texturi.
Fardurile pot fi clasificate în funcție de textură și aspect:
a) După textura acestea sunt divizate în:
1. Farduri pudră – sub formă de pulbere, cu o textură fină, ce posedă o varietate uimitoare de nuanțe.
2. Farduri cremă – conferă o culoare intensă și asigură o distribuire uniformă. Necesită o atenție sporită, deoarece există riscul să se adune în pliurile pleoapelor.
3. Fard lichid – cel mai complicat de aplicat. Acesta este folosit pentru trasarea conturului.
4. Fard tip creion – se aplică într-un strat subțire, ca mai apoi să se distribuie uniform cu ajutorul unei pensule.
b) După aspect
1. fardurile mate– perfecte pentru tonurile neutre, posedă culori mai intense și accentuează forma pleoapelor.
2. fardurile glitter – oferă o acoperire discretă, nu se adună și sunt perfecte pentru pielea matură.
3. fardurile iridescente – asigură o acoperire opacă cu sclipi în alb sau argintiu.
4. fardurile sidefate – sunt mai expresive decât texturile mate și mai discrete ca fardurile strălucitoare.
Tehnica clasică de aplicare a fardurilor de pleoape!
Aplicați culorile mai închise pe partea exterioară a ochiului.
Aplicați nuanțele mai deschise pe mijlocul pleoapelor.
Aplicați fardurile strălucitoare în colțul intern al ochiului.
Procesul de alegere a culorii relevă un caracter subiectiv în conformitate cu preferințele individuale sau trendurile actuale.