Tratamente naturiste pentru riduri adânci. Cele mai eficiente măști
Publicat pe 14.01.2021 la 01:59 Actualizat pe 14.01.2021 la 02:03
Mulți au încercat să găsească secretul tinereții fără bătrâețe, dar fără succes. Este imposibil să arăți mereu ca la 20 de ani, dar asta nu înseamnă că nu există tratamente naturiste pentru ridurile adânci, care apar chiar și la cei tineri.
- Tratamente naturiste pentru riduri adânci.
- Iată cele mai eficiente măști
Atunci când ne gândim la rinduri adânci, avem impresia că numai o cremă minune, foarte scumpă, ne poate ajuta să scăpăm de ele. Din fericire, realitatea este cu totul alta. Există tratamente naturiste extrem de eficiente, care sunt la îndemâna oricui.
Tratamente naturiste foarte eficiente pentru riduri adânci
Mască cu ou pentru riduri profunde
Tot ce îți trebuie pentru această mască este un albuș de ou și jumătate de linguriță de zeamă de lămâie. Bate albușul cu o furculiță până devine spumos. Adaugă zeama de lămâie și amestecă bine tot, până când preparatul devine omogen.
Înainte de aplicare, spală-ți foarte bine fața. Întinde masca pe față cu vârfurile degetelor, realizând mișcări circulare. Las-o să acționeze 5-10 minute, apoi spală-te cu apă călduță și aplică o cremă sau un ulei hidratant. Tratamentul trebuie aplicat de 2-3 ori pe săptămână.
Masca cu lapte și miere pentru riduri si un ten frumos
O mască din lapte și miere este perfectă pentru atenuarea ridurilor și te lasă cu un ten radiant. Laptele curăță porii iar mierea hidratează pielea.
Trebuie să amesteci o lingură de lapte proaspăt și o lingură de miere, apoi să îți masezi fața cu această compoziție. Lăsă să acționeze timp de un sfert de oră și clătește cu apă din abundență.
Tratament cu apă de trandafiri pentru riduri la ochi
Apa de trandafiri aplicata pe ten si, mai ales, in jurul ochilor contribuie la estomparea ridurilor în acea zonă și te ajută să ai o piele netedă. Ca tratamentul să funcționeze trebuie să încerci chiar să te speli pe față zilnic cu apă de trandafiri, fără să clătești cu apă de la robinet, după.
Masca cu castravete și albuș pentru riduri la gura
Castravetele se taie bucăți mici și se pune într-o sită pentru a extrage doar sucul, care se amestecă apoi cu albușul de ou. Masca se aplică în jurul gurii, acolo unde există riduri.
După 15 minute, masca trebuie îndepărtată cu apă caldă. Repetă acest proces de 3 ori pe săptămână, iar ridurile o să fie mai puțin vizibile.
Alte tratamente pentru riduri adanci
Un tratament naturist foarte eficient este și cel cu miere, iaurt și zahăr. Ai nevoie de o linguriță din fiecare ingredient. Le amesteși și aplici masca în jurul buzelor cu mișcări circulare. Las-o să acționeze câteva minute, apoi clătește cu apă caldă.
Alt tratament este cel cu aloe vera și măceșe. Îți trebuie o frunză de aloe vera, o mână de măceșe și o cană de apă.
Apa și măceșele se pun la încălzit, în timp ce extragi gelul din frunza de aloe vera. Se lasă amestecul de apă și măceșe să se răcească, apoi se strecoară. Se adaugă puțin gel de aloe vera și aplică pe buze. Nu se recomandă utilizarea amestecului în exces.
Masajul tenului
În lupta cu ridurile, masajul facial are, de asemenea, un rol important. Și atunci când aplicăm o mască/ tratament trebuie să o facem prin masarea tenului.
Dacă vrem să ne facem aceasă un masaj facial ca la salon trebuie să urmăm anumiți pași. Cu o jumătate de oră înainte de masaj, este recomandată aplicare de comprese calde pe bază de infuzie de plante pentru ca mușchii faciali să se încălzească bine și să reacționeze la masaj.
Apoi, cu mâinile curate, aplicați pe față o cremă sau ulei special pentru masaj. trebuie să masați în direcțiile în care se mișcă limfa:
- din centrul bărbie până la lobul urechii;
- de la punctul central de sub buza inferioară până la lobul urechii;
- din punctul central de sub buza superioară până la centrul tâmplelor;
- din colțul buzelor până la mijlocul urechii;
- din centrul frunții până la tâmple (linia sprâncenelor);
- din colțul exterior al ochiului până la colțul interior (pleoapa inferioară);
- de la colțul interior al ochiului spre exterior (pleoapa superioară).
Ce sunt, de fapt, ridurile
Ridurile sunt cute, crestături sau zone brăzdate care apar pe suprafața pielii odată cu înaintarea în vârstă, fiind principalele semne de îmbătrânire. Liniile fine, pigmentarea și pierderea fermității pielii sunt alte semne ale îmbătrânirii.
De ce ne apar riduri
În prima parte a vieții, celulele moarte sunt înlocuite de altele sănătoase foarte rapid, dar rata de regenerare scade odata cu înaintarea în vârstă. Din nefericire, regresia începe sa se manifeste încă de la vârsta de 20 de ani.
Ritmul lent de regenerare a celulelor dermei duce la pierderea stralucirii naturale și face piele mai puțin elastica. Îmbătrânirea duce, de asemenea, la o producție tot mai scăzută de colagen și elastină, iar astfel se creează un mediu propice pentru apariția ridurilor și a liniilor fine.
Care sunt tipurile de riduri
Există 5 tipuri de riduri: ridurile dinamice, de expresie; ridurile elastice; ridurile gravitaționale; ridurile atrofice; ridurile de compresie.
Ridurile dinamice sunt temporare și se formează în urma expresiilor faciale repetate. În timp, pot deveni permanente, transformandu-se în riduri statice.
Ridurile elastice sunt micile pliuri care apar pe gât, deasupra buzei superioare ori la nivelul obrajilor. Au aspectul de piele “căzută”, elastică, și apar în urma expunerii indelungate la radiațiile UV, la poluare și la fumul de țigară, potrivit Doc.ro.
Ridurile gravitaționale sunt, de fapt, pielea lăsată odată cu trecerea timpului. Aceste se observă mai ales pe gât, bărbie sau pe obraji.
Ridurile atrofice sunt micile linii paralele care apar atunci când pielea se strânge. Ele pot aparea oriunde, pe frunte sau chiar pe zona pieptului.
Ridurile de compresie apar atunci când se pune presiune crescută pe suprafața pielii. Cel mai bun exemplu în acest sens sunt semnele rămase de la pernă pe față, după ce ai dormit pe burtă. Dacă faci acest lucru în mod repetat, aceste pot deveni permanente.