Trucuri de îngrijire pentru pielea uscata
Publicat pe 08.10.2018 la 13:55 Actualizat pe 08.10.2018 la 14:05
Pielea uscată, indiferent de anotimp, are nevoie de o atenție specială și o grijă care să includă un ritual amănunțit de îngrijire. Pentru a preveni apariția eventualelor complicații, pielea uscată are nevoie de o hidratare regulată, dar și de produse cosmetice care să susțină calitatea, având rolul de protecție. Îți recomandăm câteva dintre remediile eficiente pe care le poți face oricând acasă!
Remedii de îngrijire pentru pielea uscată
În comerț găsim disponibilă o gamă variată de produse cosmetice, însă nu întotdeauna obținem rezultatele dorite, contrar așteptărilor. În ciuda acestora, gama de cosmetice bio de la Authentic-plaza.com pune la dispoziție clienților produse organice certificate ale brand-urilor specializate și deja recunoscute.
Iată cum să îți pregătești acasă câteva remedii naturale eficiente
Tratament cu miere. Mierea este un adjuvant natural pentru piele deoarece are proprietăți anti-microbiene și conține antioxidanți. Hidratează intens pielea fiind unul dintre ingredientele principale în produsele comerciale de îngrijire a pielii. Pentru pielea uscată folosește două linguri de miere, la temperatura camerei, și aplică-le pe piele, timp de 15 minute. Îndepărtează tratamentul cu apă caldă.
Tratament cu banane. Bananele pot trata pielea uscata de pe față și gât. Alege câteva banane coapte și pasează-le până în momentul în care obții o pastă. Aplică pasta obținută în zonele cele mai uscate și las-o să acționeze aproximativ 10 minute, după care îndepărtează cu apă caldă. Poți repeta acest tratament natural o dată pe săptămână.
Mască facială cu ciocolată. Are capacitatea de a oferi pielii strălucirea de care are nevoie, dar și de a reduce ridurile fine și de a oferi o barieră de protecție împotriva poluanților din mediul înconjurător. Amestecă 5 lingurițe de pudră de cacao cu 4 lingurițe de miere și 2 lingurițe de pastă de avocado și aplică pasta obținută pe față. Las-o să acționeze pentru aproximativ 20 de minute, după care îndepărtează cu apă călduță.
Curăță pielea în fiecare dimineață. Poți prepara un amestec dintr-un albuș de ou, câteva picături de suc de lămâie cu o linguriță de suc de portocale și o linguriță de ulei de măsline. În fiecare dimineață îți poți curăța tenul, aplicând pentru 15 minute pasta obținută.
Folosește săpunuri naturale. Evită săpunurile care au în compoziție agenți puternici de curățare, mai ales dacă pielea este deja uscată. Multe dintre săpunurile din comerț, care au în compoziție agenți chimici, alcalinizează pielea și pot duce la îndepărtarea barierei naturale de protecție a pielii.
Tratament cu migdale și lapte. Lasă peste noapte 3 sau 4 migdale într-o cană de lapte și amestecă până se obține o pastă, după care las-o la frigider pentru răcit. Aplică pasta pe față și las-o peste noapte. A doua zi curăța tenul cu apă călduță și vei putea vedea deja efectele tratamentului.
Consumă alimente bogate în acizi grași Omega 3. În felul acesta vei reuși să întărești bariera naturală de protecție pe care pielea și-o crează. Printre aceste alimente se numără: peștele de apă rece, somon, sardine, ulei de floarea soarelui, semințe de in sau nuci.