Idei moderne de design pentru un living elegant și funcțional

Idei moderne de design pentru un living elegant și funcțional © Unsplash

Amenajarea unui living nu reprezintă o misiune ușoară. Cu toate acestea, cu ajutorul obiectelor potrivite de mobilier și a decorațiunilor, rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor. Dacă ai în plan redecorarea livingului, ține cont de următoarele sfaturi, astfel încât să faci alegerile potrivite.

Alege cu atenție mobila din living

Pentru un living elegant și funcțional, piesele de mobilier trebuie să fie în perfectă armonie. Încăperea nu trebuie să fie aglomerată, ci să conțină doar câteva piese, precum canapeaua, fotoliul, scaunele sau biblioteca. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să cumperi toate obiectele de mobilier din același loc, însă trebuie să se potrivească între ele. Optează pentru canapele Maxinova, în modele versatile, care să-ți asigure confortul de care ai nevoie. Apoi, poți lua în calcul corpurile modulare care compun o biblioteca, întrucât rafturile de perete și etajerele pot fi ușor integrate în amenajare. Dacă spațiul îți permite, în afară de o canapea comodă, poți integra în living și unul sau două fotolii și o măsuță de cafea care să lege piesele de mobilier. De îndată ce ai ales mobilierul, poți să adaugi elementele de decor cu ajutorul cărora să personalizezi spațiul - covoare, draperii, tablouri sau plante.

Decorează pereții cu bun gust

O altă idee modernă de design implică decorul pereților din living, pentru a le oferi personalitate. Dacă ai pereții albi sau în nuanțe deschise de crem sau gri, poți folosi atât oglinzi decorative, cât și stickere sau picturi, în funcție de preferințele tale. Ține cont de proporții și alege obiectele de decor potrivite - dacă o oglindă mică nu are ce căuta pe un perete mare, un număr mare de tablouri nu poate fi înghesuit pe un perete mic, pentru că oferă camerei un aspect aglomerat.

Folosește textilele potrivite

Vrei să obții un living modern, cu design atemporal? Schimbă țesăturile atunci când redecorezi, pentru un look complet. Husa canapelei, cuverturile, pernele decorative, perdelele și draperiile sunt doar câteva dintre schimbările pe care le poți face în living, cu un impact major asupra amenajării. Astfel, combină pernele cu imprimeuri mici cu modele cu imprimeuri mari și adaugă și câteva perne în forme geometrice, care să mențină interesul vizual. Covorul este la fel de important în amenajarea livingului și trebuie ales în funcție de dimensiunea camerei. Dacă pentru o încăpere spațioasă, poți să așezi un covor mare în centru, pentru livingurile mici sunt potrivite covoarele mici, plasate dedesubtul măsuței de cafea.

Decorează ferestrele

Ferestrele din living vor avea nevoie de două elemente principale de decor, care să-ți ofere lumină, intimitate și un design plăcut. În acest sens, poți combina jaluzele tip rulou cu draperii, care oferă livingului un aspect armonios și te ajută să controlezi cantitatea de lumina de care vrei să te bucuri. Pentru a mări vizual înălțimea livingului, dispune draperiile cât mai aproape de tavan.

Optează pentru gama potrivită de culori

În ceea ce privește alegerea potrivită a culorilor pentru living, ia în considerare caracteristicile acestei încăperi.

  • Dacă ai un living întunecos, poți crea impresia de luminozitate prin folosirea unor nuanțe de alb, galben deschis sau bej sau poți accentua un aer intim al încăperii cu nuanțe ciocolatii.
  • Pentru un living inundat de lumină naturală, ai posibilitatea să folosești culori de albastru sau verde smarald, fără ca încăperea să își piardă din aerul aerisit și primitor.

Acestea sunt doar câteva dintre secretele unui living modern și stilat, pe care le poți pune în practică atunci când amenajezi.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro