Ingredientul esențial pe care să îl adaugi prăjiturilor cu ciocolată. Le va face pufoase și extrem de gustoase

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 24.03.2025 la 23:40
Actualizat pe 24.03.2025 la 23:40
Pentru a obține prăjituri cu ciocolată incredibil de pufoase și delicioase, secretul stă într-un ingredient esențial. Ce să adaugi în compoziție ca desertul să iasă pufos.
- Cum să faci prăjiturile cu ciocolată mai pufoase și gustoase
- ingredientul esențial pe care trebuie să-l adaugi
Prăjiturile cu ciocolată sunt un răsfăț delicios, dar le poți face și mai umede și mai gustoase adăugând un ingredient la aluat.
Cum să faci prăjiturile cu ciocolată mai pufoase și gustoase
Prăjiturile cu ciocolată vor ieși uscate dacă aluatul este prea gros sau dacă sunt lăsate prea mult la cuptor. Dacă vei adăuga un ingredient la aluat vei vedea imediat diferența.
Pentru prăjituri:
175 g unt
175 g zahăr pudră
Trei ouă medii
135 g de făină autocolantă
40 g pudră de cacao
Două linguri de lapte
Pentru crema de unt:
125 g unt nesărat
250 g zahăr pudră
50 g pudră de cacao
Apă clocotită, dacă este necesar
Mod de preparare:
- pornește cuptorul la 180C/160C și tapetează o formă de cupcake cu 12 forme.
- bate untul cu zahărul pudră până când devine ușor și pufos. Adaugă ouăle și o lingură de făină, amestecând din nou până se combină.
- încorporează făina împreună cu pudra de cacao și amestecă bine până se combină, amestecul poate fi destul de tare.
- adaugă apoi câte o lingură de lapte, asigurându-te că este lapte integral sau semi-degresat pentru a păstra un conținut ridicat.
- de asemenea, poți folosi lapte vegetal dacă preparați cupcakes fără lapte, iar acesta va ajuta cu adevărat la relaxarea amestecului și la umezirea prăjiturilor.
- împarte amestecul între forme și cocae prăjiturile timp de 20-22 de minute; acestea pot dura cu câteva minute mai mult, în funcție de cantitatea de lapte pe care ai folosit-o.
- lasă-le să se răcească complet pe un suport, apoi prepară glazura bătând untul timp de câteva minute înainte de a adăuga pudra de cacao și zahărul pudră.
- după ce s-a omogenizat, adaugă puțină apă clocotită în timp ce amesteci, dacă este necesar, înainte de a pipeta sau a întinde glazura pe prăjiturile răcite.
- adăugarea laptelui în prăjituri este esențială pentru desert și le ajută să iasă ușoare și pufoase, scrie express.co.uk.
Citește și: Rețeta perfectă pentru micul dejun. Prăjitură răcoritoare cu fulgi de ovăz, căpșuni și cocos