INTERVIU / Vezi cum și-a schimbat viața o corporatistă în timpul COVID19

+3 click pentru
galerie

INTERVIU / Vezi cum și-a schimbat viața o corporatistă în timpul COVID19

S-a angajat din primul an de facultate. Recent, a absolvit SNSPA, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, facultatea de Comunicare și Relații Publice, așa că acum este profesionistă în domeniul comunicării. Se numește Alexandra, are 25 de ani, 1,65m și aspirații mult mai înalte de-atât. Facultatea a fost mai mult alegerea părinților decât a ei, dar nu îi pare rău. Primul salariu pe care l-a avut? 2.500 lei, într-o multinațională în care... nu făcea mare lucru. De aproape un an s-a angajat la o agenție de turism, unde se ocupa de departamentul de Comunicare și Social Media. Ce s-a întâmplat cu compania? Ce s-a întâmplat cu mai toate companiile medii sau mici din România: șomaj tehnic.

Cu un salariu de nici 5.000 de lei, care i-a fost redus în urma extinderii pandemiei în România, cu o rată la bancă de aproape 1.500 de lei și cu celelalte cheltuieli recurente, Alexandra rămânea cu aproximativ 1.000 de lei lunar, din care trebuia să se întrețină.

A găsit soluția într-o reclamă de pe Facebook, care avea o poezie interesantă și un mesaj care a convins-o să meargă la o discuție. Jobul era unul de model, într-un studio videochat cunoscut în București și, chiar dacă a fost speriată la început, și-a zis că merită încercat.

Cum s-a raportat familia ta la tine, având în vedere faptul că ai trecut de la corporație la un studio de videochat? 

Cu scepticism, ca toată lumea care a trecut de prima tinerețe și aude de cuvântul „videochat”. Și, sinceră să fiu, sceptică am fost și eu la început, neștiind exact ce înseamnă și ce presupune jobul de model de videochat. Pentru că multă lume pune o etichetă complet eronată fetelor care lucrează în studiourile de videochat, însă lucrurile sunt cum nu se poate mai eronate. E ciudat să vii dintr-o corporație, unde ești obișnuit într-un fel... să vii într-un studio de videochat, unde, culmea, este mult mai mișto! 

Ai regăsit ceva din mediul corporatist în mediul în care ești acum?

Bună întrebare. Da, extrem de multe lucruri. Mai întâi, programul. Eu credeam că la videochat lucrurile sunt cât se poate de simple, stai câteva ore online, plouă cu bani. Surpriză. Se muncește în studiourile de videochat mai mult decât se muncește în corporații, uneori, și asta vă zice cineva care a muncit câțiva ani în multinaționale. Deci programul este, cumva, cel puțin de corporație. Se lucrează 5 zile pe săptămână, la fel ca în multinaționale.

În alta ordine de idei, mie din corporație am crezut că o să-mi lipsească cel mai mult atmosfera. Ideea aia că te duci la birou, intri în recepție, o vezi pe o tipă îmbrăcată super office, te duci, îți faci o cafea, împreună cu alți colegi. Fix așa este și la videochat, surprinzător! Eu am rămas impresionată de la interviu.

Plata, bilunar, pe 1 și pe 16 în fiecare lună, exact ca la corporație. Da, coporație VS videochat 

Sunt milioane de fete care trec printr-o situație asemănătoare cu a ta. Ce le transmiți? 

Dacă te referi strict la pandemie, „stay safe”. Dacă te referi la situația cu videochatul sau cu trecerea de la corporație la videochat, le recomand să încerce, pentru că nu au nimic de pierdut. Și nu neapărat să încerce jobul, cât să încerce experiența interviului la un studio de videochat. Veți rămâne surprinse, fetelor!

Cine este Charm Studio și de ce i-ai ales?

Pentru că i-am tot văzut prin Social Media și, spre deosebire de alte studiouri din București, nu au deloc o reclamă agresivă. Au mai mult genul de reclamă: băi, noi ăștia suntem, așa lucrăm noi. Din 60 de modele, câte lucreză la Charm, peste 20 câștigă 10.000$ în fiecare lună, banii lor. And thats pretty awesome! Mai bine să fii cel mai slab, într-o clasă de premianți, decât cel mai bun într-o clasă de repetenți, nu?

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro