ÎNTREBAREA ZILEI: Bărbații pot alăpta? Răspunsul te va lăsa fără cuvinte

ÎNTREBAREA ZILEI: Bărbații pot alăpta? Răspunsul te va lăsa fără cuvinte © pixabay.ro

Provocarea zilei de astăzi este să răspundeţi la întrebarea dacă pot bărbaţii să alăpteze. Ştiţi răspunsul?

E clar că mulţi dintre voi veţi fi tentaţi să răspundeţi că este imposibil ca un bărbat să alăpteze, dar vreau să vă spun că răspunsul corect este: "Da, pot să alăpteze!".

În mod normal, glandele mamare masculine nu sunt funcţionale, dar în anumite circumstanţe ele pot să secrete lapte. Acest lucru se întâmplă în situaţii patologice şi este un simptom care indică existenţa unor probleme metabolice şi hormonale.

Până acum, lactaţia masculină fost găsită la unele specii de animale domestice, printre care: pisici, capre şi cobai. Singura specie de animal la care acest fenomen este ceva obişnuit este: liliacul frugivor dayak, o specie asiatică de lilieci. Cauzele pentru care acest tip de liliac are lactaţie paternă nu se cunosc cu exactitate. 

La specia umană, atât la femei cât şi la bărbaţi, ţesutul mamar conţine alveole mamare căptuşite cu celule ce pot să secrete lapte.  Factorul determinant în apariţia secreţiei lactate este un hormon numit prolactină, ale cărui niveluri sunt foarte diferite la femei faţă de bărbaţi, ceea ce explică de ce bărbaţii nu produc lapte în mod obişnuit.

R.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro