ÎNTREBAREA ZILEI: Cum poți ține minte mai ușor anumite lucruri, fără să apelezi la medicamente pentru memorie?

Pierderea memoriei © hepta.ro

Tuturor ni se întâmplă, la un moment dat, să experimentăm senzațiile uitării. Fie că ne place sau nu, stresul cotidian dar și numeroși alți factori duc la diminuarea capacității de reținere, iar acest lucru poate deveni extrem de derajant.

Dacă și ție ți se întâmplă să uiți foarte des lucruri și vrei să-ți îmbunătățești memoria, fără a apela la medicamente specifice, află că poți recurge la trei trucuri extrem de utile.

Organizează-te inteligent!

Atunci când vrei să ții minte mai ușor anumite lucruri, află că totul ține de organizare și de modul în care știi să-ți prioritizezi activitățile. De exemplu, notează gânduri, conversaţii, experienţe, pentru a-ți fi mai ușor să le ții minte. 

Folosește-te de indicii!

Când ai probleme să-ţi aminteşti un nume sau un anumit cuvânt, încearcă să-ţi aduci aminte detalii legate din jurul acestuia. Câteodată o sa uiţi anumite informaţii, dar aceasta nu înseamnă că le-ai pierdut pentru totdeauna.

Grupează-ți informațiile

De multe ori, un set mare de informații poate fi destul de greoi de ținut minte. De exemplu, ai o listă de cumpăraturi cu 15 produse. Poţi grupa articolele pe categorii precum lactate, conserve şi alimente congelate. Acest lucru te va face să le ții minte mai ușor!

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

R.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro