ÎNTREBAREA ZILEI: De ce nu este bine să fumezi când iei anticoncepționale? Medicii trag un semnal de alarmă

Anticoncepționale © hepta.ro

Cu siguranță ai auzit, măcar o dată, faptul că nu ai voie să fumezi, dacă iei anticoncepționale. Medicii trag un adevărat semnal de alarmă în acest caz și susțin că riscurile sunt extrem de mari dacă faci acest lucru. 

Daca ai de gand sa iei pilule contraceptive, ai face bine sa arunci cu totul tigarile, căci îți supui organismul la numeroase riscuri, unele dintre ele fiind chiar grave pentru organism. Iată care sunt cele mai periculoase dintre acestea. 

1. Reacții adverse puternice -  Medicii susțin că, atunci când iei anticoncepționale și fumezi, riscul ca pilulele contraceptive să producă reacții adverse în organismul tău este unul extrem de mare. Astfel, te poți alege cu sângerare intermenstruală, amenoree post-medicație, modificări ale secreției, infecții vaginale, greață, vomă, migrene, modificari ale stării psihice, scrie csid.ro.

2. Probleme biliare, hepatice și oftalmologice - Pe lângă problemele de natură cardiovasculară, fumatul în combinație cu administrarea de pilule contraceptive sporește riscul apariției unor afecțiuni ale veziculei biliare, al unor probleme hepatice și de vedere. 

3. Riscul de a nu mai putea rămâne însărcinată -  Un alt nivel la care combinația tutun-pilule acționează este cel al fertilității. Dacă renunți la contracepție cu scopul de a rămâne însărcinată, s-ar putea să întâmpini greutăți, iar dacă reușești să concepi, este foarte posibil ca sărcina să fie una cu probleme.  

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

R.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro