ÎNTREBAREA ZILEI: De la ce vârstă începem, de fapt, să îmbătrânim?

De la ce vârstă începe procesul de îmbătrânire © Foto simbol Pixabay

Potrivit unui studiu efectuat în Noua Zeelandă pe baza unui grup de 954 de persoane, primele semne de îmbătrânire pot fi detectate mai devreme decât noi ne-am putea imagina. Cine zice că este bătrân la 25 de ani? Şi totuşi... 

Se pare că primele semne de îmbătrânire pot fi detectate în jurul vârstei de 25 de ani, deşi ele încep chiar la 20 de ani. Cercetătorii au studiat sănătatea subiecților la vârstele de 26, 32 și 38 de ani fiind analizată starea rinichilor, ficatului, plămânilor, dinților, vaselor de sânge, metabolismului și sistemului imunitar.

Totuşi, procesul de îmbătrânire începe foarte devreme. La 20 de ani, creierul şi plămânii, la 25 de ani pielea, la 30 de ani părul şi muşchii, la 35 de ani sânii, oasele şi fertilitatea. De la 40 de ani, procesul îmbătrânirii se accelează pentru ochi, inimă şi dinţi, iar la 50 de ani, în cazul rinichilor. Până la 65 de ani, atât stomacul, auzul, gustul şi mirosul, cât şi vezica urinară devin victime ale îmbătrânirii, potrivit informaţiilor transmise în presă. 

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro