ÎNTREBAREA ZILEI: Este adevărat că tocurile au fost inventate pentru… bărbați?

Tocurile, inventate pentru bărbaţi © Foto simbol Pixabay

O femeie care se respectă are cel puţin două perechi de pantofi. Cel puţin, asta se întâmplă în zilele noastre. Tocurile sunt la modă, iar femeile erau convinse că au fost inventate pentru ele. Adevărul însă, este altul. 

Ei bine, timp de şapte secole, începând cu anii 900, toată lumea ştie că tocurile sunt exclusiv pentru bărbaţi. Tocul a apărut în jurul anilor 1000 şi avea scopul de a împierdica alunecarea piciorului călăreţului în scara de şa. Practic, pantofii cu toc au fost concepuţi pentru călărie. De asemenea, conducătorii mici de înălţime purtau tocuri pentru a fi mai impunător în faţa supusilor. Ludovic al XIV-lea a fost primul care a ales această modalitate, iar tocurile lui erau decorate cu scene din bătălii. 

Ironic, femeile au preluat de la bărbaţi tocurile din dorinţa de a-şi masculiniza vestimentaţia. Asta s-a întâmplat şi în cazul pălăriilor. Bărbaţii au cedat într-un final şi le-au lăsat femeilor tocurile. Astăzi, este greu să găseşti un accesoriu feminin mai iconic decât pantoful cu toc, potrivit shtiu.ro. 

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro