Leguma care are mai mult calciu decât laptele. De ce să o consumi mai des. Are mai multă vitamina C decât portocala
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 28.01.2025 la 16:45
Actualizat pe 28.01.2025 la 16:45
Laptele și produsele lactate sunt o sursă bună de calciu, dar nu sunt singura modalitate de a-ți satisface nevoia de calciu. Există și legume care au astfel de beneficii, dar și mai multă vitamina C decât portocala.
- Ce legumă are mai mult calciu decât laptele
- De ce să o consumi mai des
- Conține mai multă vitamina C decât portocala
Calciul este unul dintre mineralele de care corpul are nevoie pentru a funcționa. Știi deja că este important pentru oase și dinți puternici, dar știai că, de asemenea, este necesar pentru a te asigura că inima bate așa cum trebuie?
Multe alimente care nu sunt lactate au cantități surprinzător de mari de calciu - unele chiar mai mult decât laptele.
Ce legumă are mai mult calciu decât laptele
De-a lungul anilor, dieta a fost dominată de convingerea că sursa supremă de proteine este carnea, iar lactatele, regele calciului. Vremurile s-au schimbat însă. În prezent, cercetările evidențiază beneficiile incredibile ale alimentelor pe bază de plante, demonstrând că acestea pot fi la fel de hrănitoare, dacă nu chiar mai hrănitoare ca alimentele tradiționale de bază.
Kale, o varietate de frunze verzi cu frunze groase și crețe, a devenit preferata meselor de iarnă din întreaga lume. Specialiștii spun că această legumă e o mină de aur nutritivă.
Potrivit experților în nutriție, varza kale este o sursă remarcabilă de calciu, vitamina C și proteine. O singură porție de 150 de grame asigură aproape 40% din aportul zilnic de calciu recomandat unui adult. Dacă această cantitate este comparată cu un pahar de lapte, varza kale iese în evidență, oferind 150 mg de calciu la 100 de grame, în timp ce laptele oferă aproximativ 125 mg pentru aceeași cantitate, scrie bellesandgals.com.
Cum să te bucuri de varza kale
Unul dintre cele mai bune lucruri despre varza kale este versatilitatea sa. Fie că o pui într-o supă consistentă, o amesteci într-un smoothie sau o coci în chipsuri crocante de varză, se adaptează minunat la o varietate de mâncăruri.
Încearcă să masezi frunzele cu puțin ulei de măsline și suc de lămâie pentru a le înmuia textura înainte de a le adăuga la o salată. Sau le poți sota cu usturoi pentru o garnitură rapidă, plină de nutrienți, mai scrie sursa anterior menționată.
Citește și: Legumele pe care le poți planta în grădină în luna decembrie. Te vei bucura de recolte frumoase la primăvară