Locuri de vizitat în București și lângă București
Publicat pe 29.09.2020 la 14:39 Actualizat pe 29.09.2020 la 14:39
V-ați plictisit de rutină și monotonie? Bucureștiul ascunde numeroase locuri care așteaptă a fi descoperite. Dacă ieri am vorbit despre unde ne putem relaxa în Capitală, astăzi vă propunem o listă a câtorva locuri pe care trebuie neapărat să le vizitați, dacă nu ați făcut-o deja.
- Locuri de văzut în capitala României!
- Ce merită vizitat în București.
Casa Capșa
Hotelul Capșa are o lungă și frumoasă istorie. Probabil de foarte multe ori am trecut pe lângă acest Hotel, fără să știm că, în trecut, aici a fost cea mai bună cofetărie din Europa. Înainte, dulciurile erau din Orient: sarailii, cataifuri, baclavale, șerbeturi. În a doua jumătate a secolului al XIX-lea au apărut limonada, prajiturile fine, bomboanele și ciocolata, adesea importate de la Paris. „Casa Capșa” a devenit faimoasă în Europa pentru ciocolata sa fină. În prezent, toate prăjiturile păstrează rețeta originală. Dacă alegeți să vă opriți aici pentru un desert, e bine de știut că în trecut, pragul a fost trecut de mari personalități precum: Theodor Pallady, Eugen Barbu, Marin Preda, Ion Barbu sau Ion Minulescu.
Muzeul de Artă Veche Apuseană “Ing. Dumitru-Furnică Minovici”
Este amplasat pe strada Nicolae Minovici nr. 3 și reprezintă una dintre cele mai spectaculoase clădiri din Capitală. Este dechis încă din anul 1947 și a fost proiectată de arhitectul Enzo Canella.
Palatul Cretzulescu
Este chiar lângă Parcul Cișmigiu, pe strada Știrbei Vodă și este imposibil să nu o rearcați. Palatul a fost construit în anul 1902 – sub supravegherea lui Petre Antonescu, desemnat de Elena Crețulescu să reconstruiască reședinta istorică a familiei. În perioada interbelică, aici a fost Muzeul de Artă Religioasă. Din 1972 este sediul UNESCO-CEPES (Centrul european de Studii Superioare UNESCO). Palatul a fost renovat în anul 2003.
Casa Assan
Casa Assan sau Casa Oamenilor de Știinta a fost construită în anii 1906-1914 și se găsește în Piața Lahovari nr. 9. Aceasta i-a aparținut inginerului Bazil G. Assan și a fost proiectată de arhitectul român Ion D. Berindey, în stil neoclasic francez.
Palatul CEC
Este situat pe Calea Victoriei, în apropiere de Universitate. Construcția sa a început în data de 8 iunie 1897, în prezența regelui Carol I și a reginei Elisabeta. Impresionantul palat, construit in stil eclectic, se termină cu o cupolă de sticla și metal. A fost realizat după planurile arhitectului Paul Gottereau și executat sub indrumarea arhitectului Ion Socolescu. Finalizarea construcției a avut loc în anul 1900.
Castelul Țepes
Nu, nu este în Transilvania, ci chiar în mijlocul parcului Carol din București. Acesta este o copie fidelă a cetății Poenari și a fost deschis în anul 1906, cu ocazia aniversării a 40 de ani de domnie a regelui.
Casa Lipatti
„Era o cladire cam ciudată, care există și astăzi, fiind cunoscută drept Casa Lipatti. Fusese construită de Petre Antonescu, pe atunci june arhitect descins de la Paris. O casă de un rococo bastard, elegantă și totodată disproporționată, care parcă stă în genunchi.”, scria Valentin Lipatti in memoriile sale. Aceasta este situată pe Bulevardul Lascăr Catargiu, numărul 12.
Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”
Dacă sunteți pasionat de astronomie și nu numai, aici puteți veni pentru a observa îndeaproape fenomene deosebite. Este singurul observator public al municipiului București si a fost construit între anii 1908-1910, pentru a servi ca Observator Astronomic al Societății Astronomice Romane „Camille Flammarion”, societate înființată de către Victor Anestin.
Cărturești-Carusel
În cazul în care v-am plictisit cu istoria și arhitectura, iată un loc în care vă puteți destinde cu o carte bună, ori, la etaj, puteți savura o cafea bună în compania prietenilor. Librăria ieșită din tipare o găsiți pe strada Lipscani, la numarul 55. Elegantul edificiu de secol XIX a intrat în posesia celebrei familii de bancheri Chrissoveloni in 1903, iar în perioada comunistă a fost confiscat si transformat în magazinul Familia.
SURSA: www.bloguluotrava.ro
CITEȘTE ȘI: Locuri de relaxare în București și lângă București