Locurile speciale din România pe care să le vizitezi în luna august. Merită să le vezi măcar o dată în viață / FOTO
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 17.08.2024 la 19:32
Actualizat pe 17.08.2024 la 19:32
Dacă ești în căutarea unor locuri superbe în România, atunci ai ajuns în locul potrivit. În rândurile de mai jos vei descoperi câteva locuri fantastice pe care să le vizitezi în luna august. Merită văzute măcar o dată în viață.
- Ce locuri speciale poți vizita în luna august, în România
- Merită să le vezi măcar o dată în viață
Mulți dintre străinii care vizitează România se îndrăgostesc iremediabil de frumusețile țării. Dacă ești român și vrei să explorezi anumite zone, trebuie să știi România este o țară fantastică și oferă ceva pentru fiecare tip de călător.
Ce locuri speciale poți vizita în luna august, în România
Ai auzit de Balconul de piatră, Lacul Roșu Harghita. Ajungi la un punct de belvedere superb după o drumeție de cel mult 15 minute. Traseul incepe de la Restaurantul Lacul Roșu, pe o potecă bătătorită prin pădure.
Ineleț este un sat în comuna Cornereva din județul Caraș-Severin, Banat, România. O scară de lemn pusă pe câteva stânci înalte reprezintă singura cale de acces către satul unde se află scările care duc spre un colț rai.
Cascada Iadolina, Bihor, este cea mai cunoscută cascadă dintre cele de pe cursul văii Iadului. Se găseşte chiar la marginea drumului județean 108J care leagă staţiunea Stâna de Vale şi satul de vacanţă Coada Lacului Leşu.
Satul de piatră, Chidea, se află la aproximativ 40 de kilometri de Cluj, pe Valea Borșei. Locul este unul de poveste, cu case ”împietrite” în liniștea dintre cerul albastru și pământul încărcat de istorie. Cu o istorie de peste 700 de ani, fiind atestat documentar în anul 1344, Chidea este cunoscut drept satul cu aproximativ o sută de suflete și cinci biserici.
Cimitirul Săracilor este situat la ieșirea din Sighetu Marmației, la mai puțin de 50 de metri de frontiera româno-ucraineană. Cimitirul Săracilor a fost declarat ca „ansamblu de interes naţional” dedicat memoriei deţinuţilor politici morţi sau executaţi în închisorile, lagărele şi deportările comuniste, precum şi memoriei partizanilor ucişi în luptele cu Securitatea.
Palatul Dornelor sau Cazinoul din Vatra Dornei este o clădire construită în perioada 1896-1898 în orașul Vatra Dornei. El este situat pe str. Republicii nr. 5, între Parcul balnear și râul Dorna.
Ce loc din România trebuie neapărat să vezi în 2024
În România se găsește Grădina Zmeilor. Supranumită şi „Meteora României”, datorită formaţiunilor geologice atipice, Grădina Zmeilor este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN, situată în județul Sălaj, pe teritoriul administrativ al comunei Bălan.
„În partea cea mai vestică a grădinii, mai mari, separate una de alta, sunt două stânci gemene. Sunt Zmeul şi Zmeoaica. Se spunea că aceste pietroaie se opreau zmeii să se odihnească atunci când mergeau după sare la Dej”, spune Alexandru Moşuţ, fost profesor de matematică şi un împătimit cunoscător al istoriei locale, potrivit Adevărul.ro.