Motivul pentru care este bine să pui un ciorap umplut cu bicarbonat de sodiu în sertar. Trucul util pentru toate gospodinele
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 28.04.2023 la 22:20
Actualizat pe 28.04.2023 la 22:20
Bicarbonatul de sodiu este folosit de multe ori în trucurile pentru curățenie, dar poate fi de mare ajutor și împotriva umidității sau mirosurilor neplăcute în sertare. În general, curățarea spațiilor închise poate fi mai dificilă, dar acest ingredient rezolvă problema mirosului neplăcute din dulap.
- Motivul pentru care este bine să pui un ciorap umplut cu bicarbonat de sodiu în sertar
- Trucul util pentru toate gospodinele
În general, în spațiile închise pot să apară mai des mirosurile neplăcute, dar și umiditate, dar bicarbonatul poate rezolva și aceste probleme. Un ciorap umplut cu previn astfel de situații, împreună cu câteva coji de portocală sau lămâie.
Motivul pentru care este bine să pui un ciorap umplut cu bicarbonat de sodiu în sertar
Bicarbonatul de sodiu are rolul de a elimina mirosurile neplăcute din sertare, de aceea, se spune că este bine ca într-un ciorap să pui acest ingredient.
În cazul în care umiditatea este prea mare și pare că nimic nu are efect, bicarbonatul de sodiu poate fi aplicat direct în interiorul sertarelor. Este bine să fie lăsat o zi, iar a doua zi să cureți bicarbonatul de sodiu și vei observa că mirosurile neplăcute a dispărut.
Un efect asemănătoare îl are și oțetul, doar că spre deosebire de bicarbonatul de sodiu, este bine ca mai întâi să fie amestecat cu puțină apă, iar cu acest amestec să fie curățate interiorul sertarelor.
O altă problemă pe care o rezolvă este mucegaiul, chiar și acela urme care pare că nu pot fi eliminate prea ușor.
O altă alternativă este cărbunele activ, care, de cele mai multe ori este folosit pentru a elimina mirosurile neplăcute din acvariile cu pești. La fel de bine acționează și dacă este pus într-un recipient și păstrat în sertar pentru o zi.
Cum poți să reduci umiditatea din sertar
În general, mirosurile neplăcute pot apărea și din cauza umidității, de aceea, este bine să pui câteva bucăți de cretă în sertar, pe care să le lași o zi, iar mai apoi, vei observa că umiditatea a fost redusă.
Util este și să lași creta acolo pentru o lună, dar este bine ca după această perioadă să o înlocuiești.
Citește și: Cum să cureți perdeaua de la duș cu bicarbonat de sodiu. Trucul care îți este folositor la curățenia în baie