Motivul pentru care nu este bine să consumăm ciorbe și supe seara. Tot mai mulți români fac această greșeală
Publicat pe 04.08.2023 la 09:06 Actualizat pe 04.08.2023 la 09:06
Ciorbele și supele sunt alegerea preferată a multora pentru ultima masă a zilei, mai ales în perioadele în care își doresc să dea jos kilogramele în plus. Cu toate acestea, medicii specialiști au explicat de ce ar trebui, de fapt, evitate la cină.
- De ce nu este bine să mâncăm ciorbe și supe seara
- Tot mai mulți români fac această greșeală
Ciorba este unul dintre preparatele consumate zilnic de milioane de români, și nu numai. Mai mult decât atât, ciorba este un preparat lichid din legume, verdețuri respectiv legume și carne sau pește, obținut prin fierberea bucăților de carne, tăiate la dimensiuni mici, cu diferite legume, dregerea cu diverse ingrediente: ou, smântână, iaurt, rântașuri obținute prin rumenirea făinii din diverse cereale și după preferință.
De ce nu este bine să mâncăm ciorbe și supe seara
Adesea, pentru cei care își doresc să dea jos câteva kilograme nedorite acumulate, supele sau ciorbele sunt aliați de nădejde. acest lucru se întâmplă mai ales atunci când au nevoie să își potolească foamea sprea finalul zilei.
Ei bine, pentru că sunt preparate cu mult lichid, tindem să credem că sunt mai ușor de digerat și ne vor ajută să ajungem mai repede la greutatea pe care ne-o dorim.
Astfel că, în anul 2013, pe pagina sa de Facebook, regretatul medic Gheorghe Mencinicopschi a explicat de ce nu este bine să mâncăm ciorbe și supe seară, de fapt. Totodată, specialistul a punctat că orice consum de grăsimi, brânzeturi, amidonoase sau carne grasă va fi greu de digerat.
Ce sfaturi a oferit medicul specialist
În acest fel la cină, în farfurie ar fi mai bine să avem un preparat pe bază de legume și proteine animale, de preferat pește.
Ca urmare, medicul specialist a precizat că un consum de supe și ciorbe pe timp de seară pot provoca pusee de hipertensiune nocturnă, asta pentru că acestea sunt bogate în aminoacizi care, pe parcursul nopții, pot crește tensiunea arterială.
„Atentie la masa de seara! Evitati sa mancati supe sau ciorbe si pregatiti o masa cu legume si proteine animale(peste). Orice consum de grăsimi, brânzeturi, amidonoase sau carne grasă va fi greu de digerat.
Pentru cei care preferă supele la cină, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi spune că bine ar fi să renunţe la acest obicei. Motivele? Supele pot declanşa pusee de hipertensiune nocturnă. Ca şi ciorbele, supele conţin o cantitate mare de aminoacizi. Pe parcursul nopţii, aceşti aminoacizi pot amplifica tensiunea arterială”, a fost mesajul publicat în 2013 pe pagina de Facebook a medicului Gheorghe Mencinicopschi.
CITEȘTE ȘI: Ce să mănânci seara în funcție de problemele pe care le ai