Nu pleca în vacanță fără trusa de prim-ajutor! Iată ce trebuie să conțină
Publicat pe 22.07.2020 la 12:55 Actualizat pe 22.07.2020 la 12:55
O vacanță frumoasă ar putea fi brusc întreruptă, dacă apar problemele de sănătate. De aceea, este bine să ne luăm mereu măsuri de precauție. Medicii ne dau câteva sfaturi utile despre cum să ne protejăm și, totodată, ne îndeamnă să avem mereu la îndemână, trusa de prim-ajutor.
- Protejează-ți sănătatea în vacanță!
- Lucruri esențiale, care nu trebuie să îți lipsească din trusa de prim-ajutor.
Este vară și, probabil cu toții, ne dorim o vacanță. Totuși, dacă nu ne luăm câteva măsuri esențiale de protecție, putem avea neplăceri. Prima, ar putea fi pe drum. De cum plecăm în excursie, ne putem confrunta cu „răul de mașină”. De asemenea, dacă mergem la plajă la ore nepotrivite, am putea să ne trezim cu arsuri sau chiar, insolație.
Neplăcere manifestă prin stări de greaţă şi de vomă, în mașină, vă sună cunoscut?
Specialiștii explică faptul că aceasta apare în urma neconcordanței dintre stimulii primiţi de creier de la receptorii vizuali şi cei ai echilibrului. Un prim pas pentru a scăpa de ceste simptome ar fi să priviți către un punct în exterior. Dacă răul persistă și știți că vă confruntați cu această problemă de fiecare dată, puteți apela la anumite medicamente speciale, dar doar la recomandarea medicului. În farmacie există şi preparate homeopate.
Atenție la expunerea la soare!
Înainte de a merge pe plajă, sau într-un loc de stat la soare, este recomandată să beți suficientă apă. În caz contrar, vă puteți confrunta cu stări de amețeală. Expunerea la soare este recomandat să se facă treptat: doar câte o jumătate de oră în primele zile.
Pentru o piele sensibilă este recomandată crema de protecție cu SPF ridicat (40 sau 50+). De asemenea, din bagajul de călătorie nu ar trebui să lipsească nici cremele calmante, de utilizat după plajă.
Conținutul trusei de prim-ajutor:
Trusa de prim-ajutor este extrem de importantă. Din ea nu trebuie să lipsească: dezinfectante, comprese sterile, leucoplast, foarfecă, faşă elastică, garou, medicamente antalgice, antiinflamatoare, antispastice, antidiareice, antivomitive, antipiretice, laxative şi antihistaminice.
De asemenea, se recomandă ca trusa să conțină și unguentele anibacteriene, loţiunile contra insectelor şi pentru calmarea înţepăturilor (alcool mentolat), plasturii şi gelurile pentru atenuarea durerilor (în caz de lovituri, contuzii), scrie Click!pentru femei.