Orhideea înflorește de două ori pe an dacă știi cu ce să o uzi. Secret folosit în florării
Publicat pe 02.08.2023 la 12:36 Actualizat pe 02.08.2023 la 13:45
Vrei să ai orhideea înflorită cât mai mult timp? Există un truc banal care îți înflorește orhideele de fiecare dată și așa le înmulțești cu succes. Noi îți vom spune tot ce trebuie să știi despre aceste plante.
- Orhideea este planta ce înflorește de două ori pe an dacă știi cu ce să o uzi
- Care este secretul folosit în florării
Orhideea este una dintre florile preferate de femei. Cunoscută sub numele științific de Orchidaceae, orhideele sunt unele dintre cele mai frumoase flori care pot fi crescute în casă. Mai mult decât atât, acestea se disting prin florile mari în culori vii, care rezistă perioade lungi de timp.
Orhideele pot fi întâlnite în nuanțe de alb, roz, magenta, violet și galben. Mai mult decât atât, aceste flori simbolizează fertilitatea, eleganța și dragostea. Acesta este și motivul pentru care sunt oferite adesea drept daruri pentru noii părinți.
Orhideea înflorește de două ori pe an dacă știi cu ce să o uzi
Puțini știu, însă, este adevărat că dintr-o singură orhidee poți să faci o sută de flori. Ei bine, pentru acest lucru vei avea nevoie de mușchi sphagnum. Trebuie să știi, totodată, că mușchiul este uscat, motiv pentru care e necesar să fie înmuiat în apă.
Astfel din mușchiul înmuiat, cu ajutorul unui fir de ață, trebuie să formezi două bile. Mai mult decât atât, cu ajutorul aceleiași ațe și cu atenție pentru a preveni deteriorarea plantei, se leagă mușchiul de partea inferioară a germenului.
Mai mult, în continuare apoi, este nevoie să creezi efectul de seră, iar pentru a obține acest lucru, trebuie să înfășori mușchiul într-o peliculă, pe care trebuie să o scoți în fiecare zi pentru minimum jumătate de oră, ca să nu apară mucegai.
Apoi, atunci când o să scoți pelicula, trebuie să stropești mușchiul cu apă. După zece zile, o să apară și primele rădăcini.
Cum se face înmulțirea plantei
Pentru a înmulți planta, se ia orhideea uscată și se taie tulpina cu foarfeca, undeva la un centimetru de la rădăcini, după care se taie lungimea de 10-15 centimetri din butașe. Apoi, se pun butașii într-un vas mic, alungit și cu găuri, în partea de jos.
În continuarea acestui proces se presară puțin nisip și se distribuie pe mușchii rămași. Foarte important este că, înainte de plantare, să fie umezit solul. Urmează plantarea butașilor cu atenție, la o distanță de 3 cm unul de celălalt.
După aceea, se acoperă cu o folie pentru a crea efectul de seră. Ei bine, după 3-4 luni, butașii vor prinde rădăcini, moment în care ei vor putea fi plantate în ghivece individuale.
Un mic sfat este să aerisești butașii dimineața și seara, vreme de 15 minute, și să umezești solul. În momentul în care locul unde au fost tăiați mugurii se va usca, adică după circa 3-7 zile, va trebui să fertilizezi orhideele. Totuși, ca să nu arzi rădăcinile, o să trebuiască inițial să uzi planta. Apoi, trebuie să lași ghiveciul într-un vas cu apă, acolo unde a fost diluat de îngrășăminte.
Cele mai renumite soiuri de orhidee
Phalaenopsis – Orhideea fluture/molie;
- Cambria;
- Dendrobium;
- Cymbidium – Orhideea barca;
- Cattleya;
- Oncidium;
- Mitonia – Orhideea panseluță;
- Vanilla planifolia;
- Vanda coerulea – Orhideea albastră.
CITEȘTE ȘI: Plante pe care ar trebui să le ai neapărat în casă. Aceste flori îți vor aduce mult bine