(P) 5 mituri în vopsirea părului care îți sabotează rezultatele – și ce merită să știi

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 18.07.2025 la 16:25
Actualizat pe 18.07.2025 la 16:25
O schimbare în propriul look este o decizie extraordinară. Fie că vorbim despre o altă culoare a părului sau o altă tunsoare. Dar spre deosebire de o nouă tunsoare, aplicarea unei culori diferite este o procedură despre care e bine să știi înainte de a o face.
- Cele mai întâlnite mituri despre vopsirea părului
- Ce merită să știi
În acest articol disecăm cele mai frecvente mituri despre vopsirea părului. Ca să poți lua o decizie responsabilă.
5 mituri despre vopsirea părului
Hai să desfacem firul în patru și să vorbim despre mituri și adevăr în vopsirea părului.
Mitul #1: „Dacă îți vopsești părul, se va deteriora automat.”
Vopseaua în sine nu este inamicul, ci produsele nepotrivite și lipsa îngrijirii ulterioare corespunzătoare.
Părul poate rămâne sănătos și strălucitor chiar și după vopsiri repetate, atâta timp cât se folosesc formule profesionale și tehnici corecte de colorare.
Probabil ai văzut doamne la vârste înaintate cu părul vopsit. Părul unora aveau aspect sănătos și strălucitor, altele fără strălucire. Ce crezi că a făcut diferența? Așa cum spuneam mai sus, printre factori se numără și calitatea vopselelor, a produselor de îngrijire.
Mitul #2: „Poți trece de la brunet la blond într-o singură ședință.”
Nu poți face asta, dacă vrei să eviți surprizele neplăcute.
Poate că ești vrăjită de postările în social media care-ți spun că au obținut un blond magnific într-o singură ședință, dar acele rezultate cer timp și mai multe ședințe. Realitatea din salon e diferită. Decolorarea în pași, respectarea timpilor de pauză și tratamentele intermediare sunt esențiale.
Mitul #3: „Te poți vopsi oricând.”
Nu este adevărat pentru că vopseaua trebuie aplicată pe firul de păr curat, dar nu spălat în aceeași zi și nici în urmă cu 2 zile. De ce? Uleiurile contribuie la protejarea scalpului de compușii chimici din vopsea. Specialiștii în colorarea părului recomandă să-ți speli părul înainte cu 2-3 zile înainte de vopsire.
Mitul #4: „Dacă îți speli părul mai rar, culoarea rezistă mai mult.”
Culoarea nu se pierde doar la spălare. Factori ca razele UV, folosirea aerului fierbinte al uscătorului și apa dură pot afecta nuanța.
Adevărul e că, mai important decât frecvența spălării este ce produse folosești după vopsire. Șampoanele speciale pentru păr vopsit și tratamentele de protecție termică fac o diferență reală.
Mitul #5: „Părul pierde volum dacă te vopsești.”
Un alt mit frecvent întâlnit: vopsirea părului duce la pierderea volumului.
Adevărul este că vopseaua de păr poate conferi firului o textură ușor aspră, iar asta îl face mai ușor de coafat și îi adaugă volum.
Totul ține însă de alegerea produselor potrivite. Este esențial să optezi pentru produse pentru vopsirea profesionala a parului, cum sunt vopsele de înaltă calitate, formulate special pentru a păstra sănătatea și strălucirea părului.
În concluzie,
Fie că ești o doamnă sau domnișoară care vrea să se vopsească acasă și visează la un blond perfect sau un roșcat intens, fie că ești proprietara unui salon, un lucru e clar: miturile nu aduc rezultate, ci frustrări.
Investește în produse profesionale, educație și răbdare. Pentru că vopsirea părului e mai mult decât o culoare – e o artă, iar părul tău merită să se simtă bine, iar tu un look de excepție.
Pe magazin.visuel.ro găsești produse profesionale, create pentru rezultate impecabile.