(P) Cum poți să-ți recompensezi angajații pentru eforturile depuse? Top 3 recomandări care sigur le vor surâde
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 20.05.2024 la 15:42
Actualizat pe 21.05.2024 la 14:23
Competiția este un element cu un mare impact asupra vieților noastre, indiferent că vorbim despre un mediu corporate sau nu. De multe ori, competiția este cel mai bun factor motivant pentru a avea rezultate mai bune la muncă. Dacă ești liderul unei companii și vrei să utilizezi competitivitatea angajaților în folosul organizației tale, va fi necesar să creezi o miză pentru care să lupte. În articolul de azi o să-ți prezentăm câteva sugestii care s-ar putea să le surâdă.
- Cum poți să-ți recompensezi angajații pentru eforturile depuse?
- Top 3 recomandări care sigur le vor surâde
Iată 3 sugestii de recompense pentru angajații tăi:
Recunoaștere în fața întregii echipe
Uneori, un simplu "bravo" sau "mulțumesc" poate face minuni pentru moralul angajaților. Cu toate acestea, recunoașterea în fața întregii echipe adaugă o notă specială și consolidează coeziunea grupului. Organizează regulat sesiuni de apreciere a angajaților în cadrul întâlnirilor de echipă sau prin intermediul comunicării interne pentru a evidenția contribuțiile fiecărui membru și a le demonstra că munca lor este valorizată. În plus, premiile și distincțiile interne precum "Angajatul Lunii" pot fi extrem de utile pentru recompensarea performanțelor individuale și încurajarea competitivității în mod constructiv în interiorul echipei.
Zile libere în plus sau program de lucru flexibil
Flexibilitatea în programul de lucru este o recompensă apreciată de majoritatea angajaților, oferindu-le posibilitatea de a-și gestiona mai bine echilibrul între viața profesională și cea personală. Oferirea de zile libere în plus sau posibilitatea de a lucra de acasă în anumite zile poate fi un avantaj semnificativ pentru angajați. Întreaga echipă te va aprecia pentru această inițiativă și cu toții vor munci cu spor pentru a ajunge la acest gen de recompensă. Prin adoptarea unei astfel de politici flexibile, vei demonstra că îți valorifici angajații și că ești dispus să oferi un mediu de lucru adaptat nevoilor lor individuale. Această flexibilitate poate duce nu doar la o creștere a satisfacției angajaților, ci și la o îmbunătățire a randamentului și a angajamentului acestora față de companie.
Beneficii extrasalariale
Pe lângă salariu, beneficiile extra pot fi o modalitate excelentă de a-ți recompensa angajații și de a-i motiva să rămână loiali organizației. Oferă și tu carduri Pluxee pentru echipa ta și poți acoperi diverse beneficii, precum bonuri de masă sau vouchere pentru vacanțe. Pe lângă acestea, ai mai putea să le oferi acces la diverse programe de training și cursuri de dezvoltare profesională care să-i ajute să evolueze în carieră. În acest fel, le vei arăta grija ta față de viața lor profesională, dar și personală, fapt ce îi va face să devină din ce în ce mai loiali organizației.
Acestea fiind spuse, un lider bun va cunoaște mereu cum să-și motiveze angajații să dea tot ce au mai bun pentru companie. Recunoașterea performanțelor în fața întregii echipe, acordarea de zile libere în plus și flexibilitate în program, precum și beneficiile extrasalariale pot avea un impact extraordinar asupra implicării oamenilor în task-urile zilnice.