(P) Cum să folosești corect parfumurile: 4 recomandări pentru o aromă persistentă și nealterată
Publicat pe 11.11.2022 la 13:39 Actualizat pe 11.11.2022 la 13:39
Parfumul este considerat un produs de înfrumusețare esențial de mulți dintre noi, pentru că ne completează personalitatea. Floral, oriental, lemnos, fructat sau cu note citrice, fiecare dintre noi avem propriile gusturi și preferințe, în funcție de personalitate, iar parfumul devine deseori un element semnătură.
- Patru recomandări pentru o aromă persistentă
- Iată cum să folosești corect parfumurile!
Pentru ca parfumul să aibă efectul scontat, trebuie să înveți cum să faci cele mai bune alegeri și cum să-l folosești corect. Contrar unor preconcepții care circulă la nivel general, nu este suficient doar să aplici parfumul, ci și să adopți anumite obiceiuri bune legate de utilizarea lui. Iată mai jos patru recomandări pentru o aromă persistentă și nealterată.
Testează parfumul pe piele înainte de a-l cumpăra
Niciun parfum nu miroase pe piele la fel, la toată lumea. Formula sa special concepută interacționează cu pielea purtătorului, emanând un miros unic după ce este aplicat și apoi, pe tot parcursul zilei. Acesta este motivul pentru care nu este suficient să-ți placă mirosul unui parfum pe care l-ai aplicat pe un tester în magazinul preferat.
Pulverizează pe piele puțin din acel produs care ți-a stârnit curiozitatea și interesul, că este Acqua di Gioia ori Scandal Parfum, și așteaptă câteva ore să te hotărăști. Repetă testul peste câteva zile. Dacă îți place în continuare, poți face, în cele din urmă, achiziția.
Trebuie să mai știi că, în primele momente după ce ai pulverizat parfumul pe piele, vei simți doar notele de vârf ale produsului. Notele de mijloc și de bază, respectiv cele mai persistente, vor începe să se dezvolte ulterior.
Nu renunța totuși la tester. Acesta te poate ajuta doar să elimini din start anumite parfumuri care nu îți plac deloc sau să alegi ceva care chiar îți place foarte mult. De asemenea, este recomandat să nu miroși mai mult de patru parfumuri per sesiune, pentru că nasul devine
mai sensibil și nu vei mai putea face diferența între arome.
Păstrează parfumul în condiții optime
Așa cum este recomandat să păstrezi cremele pentru față la frigider, și parfumul are nevoie de niște condiții optime de stocare. În caz contrar, formula sa se va altera. De exemplu, nu ar trebui să-ți păstrezi parfumul în baie.
Nivelul de umiditate, căldură și luminozitate mai ridicat care caracterizează această încăpere nu este potrivit pentru stocarea unui parfum. Acest produs de înfrumusețare are nevoie să fie păstrat într-un loc uscat, ferit de lumină, într-o încăpere unde temperatura este constantă și nu depășește 20°C, de exemplu, în dormitor, dar nu în apropierea unui calorifer.
Mai puțin înseamnă mai mult: ai grijă la cantitate
Scopul principal al unui parfum este să te facă să miroși mai plăcut. Dar, dacă folosești prea mult parfum, efectul va fi unul neplăcut. Nu există un număr de pulverizări ideal. Unele formule, de exemplu, parfumul, sunt mai puternice, altele, ca apa de parfum sau de toaletă, sunt mai diluate.
De altfel, te poți ajuta de denumirea produsului pentru a te ghida, atunci când aplici produsul. Și nu ezita să ceri sfatul unui apropiat în care ai încredere: acesta îți poate spune dacă ai folosit prea mult parfum sau nu.
Reguli de aplicare: de la hidratare la protecție solară
Cele mai multe parfumuri disponibile pe piață conțin alcool. Deși este un lucru bun în materie de menținere a mirosului, alcoolul usucă pielea. Înainte de a folosi un parfum, aplică o cremă hidratantă pe zonele pe care urmează să îl pulverizezi.
Crema trebuie să fie una fără parfum sau cu un miros foarte fin. Pe de altă parte, multe branduri comercializează creme de corp din aceleași game cu parfumurile lor. Crema de corp nu te ajută doar să ai o piele hidratată.
Grăsimile din compoziția lor pot face ca mirosul parfumului să se mențină mai mult
pe piele. De asemenea, parfumul nu se folosește ca deodorant, așa cum nici acesta din urmă nu se folosește dacă vrei să miroși frumos.
Deși multe persoane au acest reflex, rezistă tentației de a freca încheieturile mâinilor după ce le-ai pulverizat cu parfum. Atunci când faci acest lucru, sunt eliberate enzime care modifică formula parfumului.
Nu în ultimul rând, nu-ți parfuma pielea care va fi expusă la soare. Ingredientele prezente în formula parfumurilor sunt fotosensibilizante, adică fac pielea mai sensibilă la acțiunea razelor UV. Astfel, parfumul poate provoca arsuri, roșeață și mâncărimi, dar și să contribuie la apariția petelor pigmentare.
De la alegerea celei mai potrivite formule, că este parfum sau apă de toaletă, la modalitățile de pulverizare și îngrijirea adecvată a pielii, bunele obiceiuri prezentate mai sus te vor ajuta să miroși frumos în orice situație.
Sursa foto: Freepik