Homepage » Beauty & Lifestyle » (P) Skitouring

(P) Skitouring

Publicat pe 30.01.2023 la 14:23 Actualizat pe 30.01.2023 la 14:23

Când veți descoperi farmecul skitouring-ului, nu îți vei mai imagina un alt mod de a face drumeții de iarnă în munți. Este un sport care nu numai că implică întregul corp și reprezintă o șansă pentru un antrenament intens, dar îți aduce și mai aproape de natură și te permite să cuceri trasee nedescoperite. Învăță secretele skitouring-ului și pregătește-te pentru prima expediție. Îți sugerăm ce echipament să alegi și cum să te îmbraci pentru parașutism.

  • Totul despre skitouring
  • Skitouring - de ce echipament este nevoie?

Ce este skitouring?

Skitouringul este o combinație între drumețiile montane de iarnă și schiul de fond și de coborâre. Într-o expediție de parașutism, parcurgi trasee de drumeție sau trasee necunoscute, nepregătite, pe schiuri speciale.

Acest sport activează multe grupe musculare și necesită condiție fizică și rezistență, deoarece implică o drumeție de mai mulți kilometri (de exemplu, de la o cabană la alta), în urcare și în coborâre, în condiții dificile (de exemplu, pe pante înghețate, înzăpezite, accidentate). Este esențial să fii bine pregatit cu echipamentul, ținuta de schi și să te perfecționezi tehnica de schi.

Skitouring - de ce echipament este nevoie?

Skitouring necesită o pregătire cu echipament adecvată. Schiurile și legăturile, cizmele și chiar și bețele de schi sunt diferite de schiurile clasice, deoarece trebuie să facă față unor condiții mai dificile pe piste și trasee nepregătite. Acestea sunt concepute pentru a permite și a facilita atât abordările, mersul cu schiurile pe jos și fără schiuri, cât și coborârile. Îți sugerăm ce echipament ai nevoie pentru o expediție de skitouring.

Schiuri și legături Skit – ce să aleg?

Schiurile de skitouring sunt mai ușoare decât cele tradiționale (se recomandă cele de până la 2.800 g) și au o rază de viraj mare (aproximativ 15-18 m). De asemenea, acestea sunt pudrate cu talc și au ceea ce se numește ''rocker'' ceea ce facilitează atât urcarea, cât și coborârea pe teren dificil. În S'portofino vă puteți echipa cu schiuri de schi Volkl și Dynafit.

Acestea trebuie totuși să fie asociate cu legăturile potrivite, care în acest caz vor fi semnificativ diferite de cele pe care le cunoaștem de la schiurile clasice. Se poate spune că sunt o combinație între cele întâlnite la modelele de coborâre și cele de cross-country, deoarece permit atât o prindere rigidă a pantofului (la coborâre), cât și eliberarea călcâiului pentru o urcare mai confortabilă.

Ghete de Skitouring

Vei avea nevoie în continuare de ghete speciale de skitouring pentru a completa setul. Acestea diferă de cele standard în ceea ce privește greutatea mai mică și rigiditatea medie, descrise de producători ca fiind flexibile. De asemenea, poți schimba sistemul la schi (în pantă) și luptă (abordare).

O astfel de caracteristică face ca mersul pe jos în ghete de skitouring mult mai ușor decât în ghetele de schi, de exemplu, ghetele de skitouring Dynafit folosesc sistemul Ultra-Lock System 2.0, permite o gamă de mișcare de 60 de grade în modul de mers pe jos.

O altă caracteristică interesantă este talpa lor, care îți permite să mergi pe zăpadă fără schiuri atașate. În cazul cizmelor de schi Dalbello, de exemplu, este vorba despre o talpă în formă de vibram ® (balansoar).

Garnituri și hamuri pentru schi de tură

O piesă suplimentară de echipament pentru parașutiști sunt sigiliile, care sunt curele speciale din țesătură care se pun pe schiuri în timpul ascensiunii. Garniturile Volkl sunt realizate dintr-un amestec de fibre de nailon și mohair, care facilitează deplasarea schiului înainte și împiedică alunecarea acestuia.

De asemenea, este posibil să ai nevoie de cuțite de gheață, cunoscute sub numele de eșarfe, pentru a vă ajuta să urcați pe pantele înghețate. Cuțitele de marcat din aluminiu anodizat sunt disponibile la S'portofino.

Bețe de schi pentru schi de tură și o cască de schi

Bețele de skitouring diferă de cele de schi prin faptul că lungimea lor este reglabilă. De asemenea, au plăci mult mai mari, ceea ce le permite să facă față mai bine pantelor foarte înzăpezite.

Cel mai bine este să alegi bețe ușoare, dar rezistente, dedicate expedițiilor de skitouring, cum ar fi cele de la Volkl. O cască de schi este, de asemenea, o parte foarte importantă a echipamentului. Atunci când plecați la drum și mergeți pe trasee nepregătite și sălbatice, este o

idee bună să aveți grijă sporită pentru a te proteja capul de posibilele răni. Merită să vă uitați la modelele cu zone de protecție suplimentare. Căștile de schi POC, de exemplu, au sistemul MIPS cu tampoane rotative care minimizează forța de impact.

Ce fel de echipament este necesar pentru Skitouring?

Condițiile de pe traseul unei expediții de parașutism se pot schimba rapid și dramatic. O dimineață însorită se poate transforma brusc într-o zi geroasă, cu ninsori abundente. Prin urmare, va fi necesar să se pregătească o ținută de skitouring adecvată care să asigure confortul termic pe orice vreme și să protejeze împotriva vântului și a umezelii. De ce vei avea nevoie pentru o excursie la schi?

Lenjerie de corp termo-activă pentru skitouring

O parte esențială a unei ținute de skitouring este lenjeria de corp termică ca bază chiar lângă corp. Doar cele confecționate din fibre tehnice speciale sau din lână naturală (de obicei merino) vor rezista condițiilor dure ale expediției.

Care este misiunea ei? Un set format dintr-un tricou sau bluză și jambiere termoactive (puteți include și un sutien și boxeri cu astfel de proprietăți) îți menține o temperatură constantă și confortabilă pentru corp de aproximativ 37 de grade Celsius, indiferent de vreme și de intensitatea mișcării.

Acest lucru ne îți ține de cald atunci când ne oprim pentru o pauză sau când temperatura scade, iar atunci când urcăm o pantă sau în zilele însorite, excesul de umiditate se va evapora și nu vom transpira.

Atunci când alegeți lenjeria de corp termică, acordă atenție calității manoperei (de exemplu, cusături plate care protejează împotriva iritațiilor), materialului (materiale sintetice cu uscare rapidă, funcționale sau lână merino), sistemelor de ventilație și unei croieli care să nu limiteze mișcările. Cele mai bune sutiene, boxeri, șosete, bluze, bluze, tricouri și jambiere termice de cea mai bună calitate pot fi găsite în colecțiile unor mărci precum: X- Bionic, Falke, Dynafit și Icebreaker.

Stratul intermediar sau jacheta de skitouring

În expedițiile de parașutism, trebuie să fii pregatit pentru toate condițiile meteorologice, așa că cel mai bine este să purtați haine în straturi. Peste lenjeria de corp termică, ar trebui să mai punem așa-numitul strat intermediar, un strat de acoperire.

Pentru a-și îndeplini rolul, acesta trebuie să fie fabricat din materiale adecvate care să nu absoarbă apa, dar care, de asemenea, dacă este necesar, să evapore excesul de apă și să respire.

Bumbacul, care se absoarbe rapid și are nevoie de mult timp pentru a se usca și, prin urmare, poate duce la hipotermie, de exemplu, atunci când te odihnești după o alergare obositoare în urcare sau în coborâre,nu va funcționa. Deci, din nou, căutați fibre tehnice sintetice și lână naturală, care are proprietăți antibacteriene suplimentare.

Jachetă de schi pentru parașutism

De asemenea, vei avea nevoie de o jachetă de schi călduroasă atunci când cobori și te odihnești. Cel mai bine este să alegi un model ușor, care este ușor de pliat și de depozitat într-un rucsac, ceea ce poate fi util atunci când soarele răsare sau se stinge.

Astfel de modele funcționale sunt oferite de mărci precum Bogner, Descente, Goldbergh, Rossignol și Peak Performance. Este o idee bună să verifici dacă jacheta de schi are un senzor de siguranță RECCO®, care este o caracteristică de siguranță în caz de avalanșă. Aceasta permite salvatorilor să ne găsească mai repede sub zăpadă.

Pantaloni de skitouring

De asemenea, veți avea nevoie de o pereche de pantaloni de schi sau chiar două perechi, pe care le vom purta în funcție de condițiile meteo sau de activitate. Modele mai respirabile vor fi potrivite pentru abordări.

Nu vei avea nevoie de un strat impermeabil foarte gros sau de o țesătură softshell, care va funcționa mai bine la coborâre. Caută modele de pantaloni de schi pentru bărbați și femei de la Bogner, Goldbergh, Sportalm, Dynafit, Toni Sailer Goldberg, Peak Performance, Perfect Moment sau Rossignol.

Ținuta de skitouring - accesorii esențiale

Ținuta potrivită pentru o expediție de parașutism nu poate fi lipsită de accesorii care să țină calde și protejate cele mai sensibile părți ale corpului: mâinile, capul și gâtul. Vom avea nevoie de două perechi (una de rezervă) de mănuși întărite, rezistente la umiditate, cu care să putem ține confortabil bețele.

O pălărie subțire, dar călduroasă - de preferință din lână cu proprietăți termice - va fi, de asemenea, esențială. De asemenea, poți utiliza un fular circular și eșarfă pentru cască la îndemână.

În articolul
(P) Skitouring
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Selly a reacționat pentru prima dată, în urma scandalului de la filmările Buzz House. Vloggerul a spus lucrurilor pe nume: ”Am fost făcut violator” / VIDEO
Showbiz intern • la 17:44
Selly a reacționat pentru prima dată, în urma scandalului de la filmările Buzz House. Vloggerul a spus lucrurilor pe nume: ”Am fost făcut violator” / VIDEO
  • Selly a clarificat situația și scandalul de la Buzz House
  • Vloggerul își apără imaginea
Noi detalii în cazul copilului de 17 ani care a murit în autobuz, în Iași! Ce ar fi consumat adolescentul în ziua tragediei
Stiri interne • la 17:30
Noi detalii în cazul copilului de 17 ani care a murit în autobuz, în Iași! Ce ar fi consumat adolescentul în ziua tragediei
  • Ce ar fi consumat copilul de 17 ani care a murit în autobuz
  • Noi detalii despre tragedie
Știrile Antena Stars. Scenaristul Buzz House, reacție explozivă după acuzațiile grave cu tentă sexuală! Cum se apără, după dezvăluirile Iorgăi: ”A dezgropat...” / VIDEO
Emisiuni TV • la 16:58
Știrile Antena Stars. Scenaristul Buzz House, reacție explozivă după acuzațiile grave cu tentă sexuală! Cum se apără, după dezvăluirile Iorgăi: ”A dezgropat...” / VIDEO
  • A început scandalul la puțin timp după lansarea filmului Buzz House
  • Cum se apără scnearistul Radu Alexandru, în fața acuzațiilor grave, cu tentă sexuală
Acces Direct. O tânără mamă nu poate să își vadă fetița! Soțul a luat-o pe copila de trei ani și a plecat de acasă: „O să mă omoare...” / VIDEO
Emisiuni TV • la 16:54
Acces Direct. O tânără mamă nu poate să își vadă fetița! Soțul a luat-o pe copila de trei ani și a plecat de acasă: „O să mă omoare...” / VIDEO
  • O mamă nu poate să își vadă fetița de mai bine de două săptămâni
  • Soțul ar fi făcut alianță cu tatăl Danielei
Enzo de la Chefi la cuțite s-a căsătorit!  Imagini fabuloase de la cununia fostului concurent cu Cristina Ene / VIDEO
Showbiz intern • la 16:19
Enzo de la Chefi la cuțite s-a căsătorit! Imagini fabuloase de la cununia fostului concurent cu Cristina Ene / VIDEO
  • Enzo de la Chefi la cuțite s-a căsătorit
  • Soția fostului concurent a avut o apariție senzațională
Test IQ! Doar persoanele inteligente vor putea identifica pisica din imagine în 7 secunde / FOTO
Beauty & Lifestyle • la 15:53
Test IQ! Doar persoanele inteligente vor putea identifica pisica din imagine în 7 secunde / FOTO
  • Poți găsi pisica în imaginea de mai sus?
  • Ai la dispoziție 7 secunde pentru a da un răspuns corect
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
recomandare pe observatornews.ro
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
recomandare pe as.ro
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Romania TV
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Romania TV
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
recomandare pe antena3.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
recomandare pe antena3.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
recomandare pe playtech.ro
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede
recomandare pe playtech.ro
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
recomandare pe redactia.ro
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
Vești excelente! Românii vor beneficia de 3 tipuri de vouchere
recomandare pe dailybusiness.ro
Vești excelente! Românii vor beneficia de 3 tipuri de vouchere
Se dau până la 150.000 de euro pentru români! Cine poate accesa banii
recomandare pe dailybusiness.ro
Se dau până la 150.000 de euro pentru români! Cine poate accesa banii
Atac terorist masiv, așteptat în SUA. Avertisment fără precedent al directorului FBI
recomandare pe Jurnalul.ro
Atac terorist masiv, așteptat în SUA. Avertisment fără precedent al directorului FBI
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
recomandare pe a1.ro
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
Close